Malmö-mann advarer Saudi-Arabias «fiender»

Fra sin mangeårige base i Sverige har Jerry Maher blitt en viktig propagandist for det saudiarabiske regimet. Han har vært på trykk både i norske og svenske medier - og advarer regimets fiender.

PÅ VEI: Jerry Maher på vei fra Paris til Saudi-Arabia. Der har han eget TV-program. Men fra sin mangeårige base i Sverige har han talt Saudi-Arabias sak også i Skandinavia. Foto: Privat
PÅ VEI: Jerry Maher på vei fra Paris til Saudi-Arabia. Der har han eget TV-program. Men fra sin mangeårige base i Sverige har han talt Saudi-Arabias sak også i Skandinavia. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Jeff Bezos har i ukevis hisset opp Saudi-Arabia, dets ledere og dets folk, gjennom artikler i Washington Post – som han eier», skrev Malmö-bosatte Jerry Maher på Twitter, 11. januar 2019.

Han fortsatte:

«Nå har han blitt rammet av en ekteskapelig skandale som vil koste ham halve hans formue i skilsmisseoppgjør. Kort oppsummert: Gjør du deg til en fiende av Saudi-Arabia vil du bli ødelagt, sett ned på og gjort slutt på av Gud.»

Sexskandalen

Maher er ingen tilfeldig tvitrer. Han følger selv bare drøyt 40 personer. Men har selv over 280 000 følgere. Meldingen hans om Jeff Bezos har fått over 1000 svar – for en stor del støtteerklæringer til Maher – og hatmeldinger mot Bezos.

Samme dag som Mahers Twitter-melding, publiserte skandalemagasinet National Enquirer en 11 siders artikkel som brettet ut hvordan Jeff Bezos – gründer av Amazon, eier av Washington Post og verdens rikeste mann – på flauest mulig vis ble tatt med designerbuksa nede. I lang tid skal Bezos ha vært utro, sågar med en god venninne av kona. Bladet hadde fått tilgang til intime meldinger de to hadde sendt hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer