Malmøpolitiet jakter på P-mannen

Skylder 7.000.000 i parkeringsbøter.

LANGTIDSPARKERING: Denne svenske BMW-en har stått parkert på samme parkeringsplass i Århus sentrum siden 17. juni 2010. Eieren har sju millioner utestående i parkeringsbøter og bilavgifter. 
Foto: Axel Schütt / SCANPIX
LANGTIDSPARKERING: Denne svenske BMW-en har stått parkert på samme parkeringsplass i Århus sentrum siden 17. juni 2010. Eieren har sju millioner utestående i parkeringsbøter og bilavgifter. Foto: Axel Schütt / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 42-år gamle Malmö-mannen har parkert mest ulovlig av alle i Sverige. Han har mer enn syv millioner i ubetalte parkeringsbøter og er skyldig nesten like mye i skatter og avgifter. Nå jakter svenske myndigheter på mannen for å få han til å gjøre opp for seg.

- Han har ikke vært brakt for retten fordi vi ikke får tak i ham, sier aktor Lotten Paulsson til den svenske avisa Expressen.   Den 42-år gammel mann har registrert 2629 biler i sitt navn. Ifølge politiet i Malmö har mannen en økonomi som gjør at de anser det nytteløst å kreve han for penger.

Disponeres av andre Bilene han eier er bare på papiret - de disponeres av andre mennesker som gjentatte ganger har blitt fotografert i fotobokser, men uten å identifiseres. Det er dermed umulig å knytte lovbruddene til personen.

Ga opp etter 20 bøter Nå nylig ble den 42 år gamle mannen knyttet til en sak i Danmark, der en av bilene hans var parkert i Århus siden juni 2010. Bilen fikk 20 parkeringsbøter for til sammen 10 000 danske kroner før politiet ble lei og fikk den inntauet.

Dansk politi har uten hell forsøkt å få tak i mannen, og de er ikke de eneste som har misslyktes.  Allerede i oktober 2009 var han tiltalt for flere tilfeller av brudd mot vegtrafikkloven. Da ble han innkalt til politiavhør hvor han stilte seg uforstående til at han var oppført som eier på så mange biler. Foreløpig har det ikke vært noen rettssak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer