Malmøpolitiet jakter på P-mannen

Skylder 7.000.000 i parkeringsbøter.

LANGTIDSPARKERING: Denne svenske BMW-en har stått parkert på samme parkeringsplass i Århus sentrum siden 17. juni 2010. Eieren har sju millioner utestående i parkeringsbøter og bilavgifter. 
Foto: Axel Schütt / SCANPIX
LANGTIDSPARKERING: Denne svenske BMW-en har stått parkert på samme parkeringsplass i Århus sentrum siden 17. juni 2010. Eieren har sju millioner utestående i parkeringsbøter og bilavgifter. Foto: Axel Schütt / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 42-år gamle Malmö-mannen har parkert mest ulovlig av alle i Sverige. Han har mer enn syv millioner i ubetalte parkeringsbøter og er skyldig nesten like mye i skatter og avgifter. Nå jakter svenske myndigheter på mannen for å få han til å gjøre opp for seg.

- Han har ikke vært brakt for retten fordi vi ikke får tak i ham, sier aktor Lotten Paulsson til den svenske avisa Expressen.
 
Den 42-år gammel mann har registrert 2629 biler i sitt navn. Ifølge politiet i Malmö har mannen en økonomi som gjør at de anser det nytteløst å kreve han for penger.

Disponeres av andre
Bilene han eier er bare på papiret - de disponeres av andre mennesker som gjentatte ganger har blitt fotografert i fotobokser, men uten å identifiseres. Det er dermed umulig å knytte lovbruddene til personen.

Ga opp etter 20 bøter
Nå nylig ble den 42 år gamle mannen knyttet til en sak i Danmark, der en av bilene hans var parkert i Århus siden juni 2010. Bilen fikk 20 parkeringsbøter for til sammen 10 000 danske kroner før politiet ble lei og fikk den inntauet.


Dansk politi har uten hell forsøkt å få tak i mannen, og de er ikke de eneste som har misslyktes.  Allerede i oktober 2009 var han tiltalt for flere tilfeller av brudd mot vegtrafikkloven. Da ble han innkalt til politiavhør hvor han stilte seg uforstående til at han var oppført som eier på så mange biler. Foreløpig har det ikke vært noen rettssak.

- Han kunne ikke nås for varsling av tiltalebeslutningen, sier aktor Lotten Paulsson.
Hans eneste kjente adresse er en postboksadresse i Malmö.

Kan bli slått konkurs
Nå har svenske myndigheter fått nok og bestemt seg for å sette hardt mot hardt. I november i fjor bestemte svenske skattemyndigheter å begjære 42-åringen personlig konkurs. Han skylder staten totalt nesten 14.5 millioner svenske kroner i skatter og avgifter.


- I to tidligere tilfeller hvor mennesker er erklært personlig konkurs, har vi ikke registrert noen nye kjøretøy på dem fordi de ikke kan inngå avtaler om eiendomsoverdragelse, sier Andreas Wedén i transportstyret til Expressen.