Malmövektere håner innvandrere på Facebook

I en hemmelig Facebook-gruppe skryter vektere fra tre kjente nattklubber i Malmö av hvordan de overfaller og avviser innvandrere.

HENGES UT PÅ FACEBOOK: I en hemmelig gruppe på Facebook henger vektere i Malmö ut gjester og skryter av hvordan de avviser innvandrere. Illustrasjonsfoto: Jaap Arriens/NurPhoto
HENGES UT PÅ FACEBOOK: I en hemmelig gruppe på Facebook henger vektere i Malmö ut gjester og skryter av hvordan de avviser innvandrere. Illustrasjonsfoto: Jaap Arriens/NurPhotoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en hemmelig Facebook-gruppe skryter vektere fra tre kjente nattklubber i Malmö av hvordan de overfaller og avviser innvandrere.

Det skriver svenske Aftonbladet. Ifølge avisen hengte gruppens 24 medlemmer ut gjester med navn og bilde, ikke sjelden sammen med grovt rasistiske kommentarer.

«Neger Nils er vaksinert, pågrepet og pakket inn», skrev blant annet sjefen for vaktholdet ved en av Malmös mest kjente nattklubber, som også er administrator for gruppen.

Svenske vektere er underlagt politiet, og har blant annet taushetsplikt om hendelser på arbeidsplassen. De skal også oppføre seg høflig, og ikke bruke unødvendig mye vold.

Etter å ha blitt konfrontert med gruppens innhold, har vaktsjefen lagt seg paddeflat og stengt den.

– Det er ekstremt unødvendig. Vi har vært inne og oppløst gruppen nå, det er ikke greit, sier han til Aftonbladet.

(NTB)