Målt i 140 km/t, nekta for å ha kjørt der

26-åring nektet straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 20. mai i år ble en 26 år gammel mann målt i 140 km/t i en fartskontroll på riksvei 15 i Hornindal, melder Firda.

I rettssaken i Fjordande tingrett nektet mannen straffskyld.

Ifølge avisa var kontrollen egentlig retta mot bilførere som kjørte fra Eid mot Stryn, men da politimannen som utførte målingen så en bil som kom i høy fart motsatt vei, varslet han kollegaene om at råkjøreren måtte måles.

Politiet rakk å måle føreren med laser, og målte ham til 140 km/t i 80-sona. Fordi bilen holdt så høy fart, fant politiet ut at det ikke var noen vits i å følge etter sjåføren, men de fikk med seg kjennetegnene på bilen.

Da politiet konfronterte 26-åringen som nå er tiltalt, nektet han for å ha vært i det aktuelle området da målingen ble utført. Han mener det må være en annen bil som er målt i kontrollen, ikke bilen han disponerer på vegne av en kamerat, ifølge Firda.

Retten festet ikke lit til mannens forklaring, og 26-åringen ble dømt til 18 dager i fengsel og han må klare seg i 13 måneder uten førerkortet, ifølge Firda.

Utskrifter fra Netcoms mobilbaser viser at tiltalte kan ha vært i området da målingen ble utført. Retten festet ikke lit til tiltaltes forklaring.