JAKT PÅ TREKKFUGLER:  Malta har en langvarig tradisjon med jakt på trekkfugler, blant dem små hegrer (som på bildet). Motstandere mener jakta er en grusom tradisjon, og at det medfører at trekkfugler ikke får formert seg. Hegrene fra bildet er avbildet på Sri Lanka. Foto: Anuruddha Lokuhapuarachchi / Reuters / Scanpix
JAKT PÅ TREKKFUGLER: Malta har en langvarig tradisjon med jakt på trekkfugler, blant dem små hegrer (som på bildet). Motstandere mener jakta er en grusom tradisjon, og at det medfører at trekkfugler ikke får formert seg. Hegrene fra bildet er avbildet på Sri Lanka. Foto: Anuruddha Lokuhapuarachchi / Reuters / ScanpixVis mer

Malta stemmer over kontroversiell fuglejakt

Vårjakta på trekkfugler gjør at de drepes før de får formert seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Velgere på Malta deltok i en folkeavstemning som kan sette sluttstrek for vårjakten på fugler. Tradisjonen er kontroversiell ettersom mange trekkfugler blir drept før de får formert seg.

Spørsmålet har vært hett på øya i flere år. Forsvarere av tradisjonen argumenterer for at vårjakten er en langvarig tradisjon, mens motstandere har gått til angrep på det de mener er en grusom praksis.

Avstemmingen, der nær 340 000 personer kan delta, stenger ved midnatt natt til søndag norsk tid. Resultatet er ikke ventet før søndag.

I 2009 ble Malta funnet skyldig i EU-domstolen for å ha tillatt jakt på fugler mens de er på vei tilbake fra Afrika for å hekke i Europa.

Vårjakt på fugler er forbudt etter EUs fugledirektiv, men Malta søker hvert år om en kort periode med fritak. For tiden har jaktfolk på Malta tillatelse til å ta livet av 11.000 turtelduer og 5.000 vaktel.
(NTB)