Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Malte hakekors på hunden – ble dømt for hets­­

Mannen tok med hunden på luftetur i områder med utenlandske innbyggere.

DØMT: Mannen ble dømt for symbolene han malte på hunden. Foto: Polisens Forundersökningsprotokoll
DØMT: Mannen ble dømt for symbolene han malte på hunden. Foto: Polisens Forundersökningsprotokoll Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i Stockholm skal ha malt nazistiske symboler på hunden sin, og deretter gått tur med den i nærheten av personer med en utenlandsk bakgrunn, melder Aftonbladet.

Nå dømmer Stockholm tingrett ham for hets mot en folkegruppe.

Tur med kjæresten

Det skal ha vært i forbindelse med en feiring av Valborgsnatta, en katolsk feiring, at mannen tok hunden med ut på en luftetur sammen med kjæresten i Stockholm.

I løpet av kvelden skal det ha blitt malt en rekke hakekors og andre nazistiske symboler på hunden, og deretter skal mannen ha forlatt festen for å gå en tur med hunden i nabolaget.

Han skal blant annet ha brukt en del tid rett i nærheten av en fotballbane, der en rekke ungdommer med utenlandsk bakgrunn spilte fotball.

Folk reagerte på hunden

Politiet ble tilkalt, og de forklarte mannen at flere opplevde markeringene til hunden som ubehagelig, og oppfordret ham til å dekke over dem.

– Det var mørkt ute, men det var mye lys på plassen hvor han befant seg. Det var mye folk ute, og de reagerte da de fikk øye på hunden, forklarte en fra politiet under rettssaken.

Mannen har på sin side oppgitt at det ikke var ham som malte symbolene på hunden, ifølge hans forklaring var det en av deltakerne fra festen han var på som utførte merkingen mens han var på do.

Han har forklart at grunnen til at han seinere tok med hunden på luftetur var for å lete etter et mistet busskort.

Dømt til bot

Til tross for mannens forklaring, har retten i Sverige valgt å dømme mannen.

Ifølge retten har han «spredt en ideologi som uttrykker misnøye overfor ulike folkegrupper og grupper av mennesker med en annen hudfarge, religion, nasjonalitet og etnisitet».

Han ble dømt for hets mot en folkegruppe, samt brudd på knivloven, ettersom han bar en kniv da han ble pågrepet. Mannen må betale 13 000 svenske kroner i bot.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!