Malte hakekors ved krigs­minnesmerke: - Rett og slett trist. Jeg skjemmes

I april 1940 kjempet norske styrker mot nazi-Tysklands okkupasjonsstyrker. I natt malte noen et hakekors på Gloppedalsura i Rogaland.

HAKEKORS: Dette hakekorset ble malt på en steinvegg i Gloppedalsura i Rogaland, trolig i løpet av natta. Bildet til høyre viser hvordan det ble fjernet, bare minutter etter at det ble oppdaget. Alle foto: Kurt Erik Sele
HAKEKORS: Dette hakekorset ble malt på en steinvegg i Gloppedalsura i Rogaland, trolig i løpet av natta. Bildet til høyre viser hvordan det ble fjernet, bare minutter etter at det ble oppdaget. Alle foto: Kurt Erik Sele Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er rett og slett trist. Jeg skjemmes over at folk kan finne på å gjøre noe sånt.

Slik reagerer Kurt Erik Sele da han tenker på synet som møtte ham på vei til jobb tidlig tirsdag morgen. Rundt klokka 06.50 sperret han opp øynene, skriver lokalavisa Gjesdalbua, som først omtalte saken.

På en parkeringsplass som er særlig populær blant turister i Gloppedalsura i Rogaland, hadde noen malt nazi-Tysklands flagg på steinveggen: et svart hakekors i en hvit sirkel oppå et rødt rektangel.

- Hjernedødt

At noen malte et hakekors akkurat her, er spesielt vanskelig å svelge. For i steinrøysa som har fått navnet Gloppedalsura, kjempet norske soldater mot nazi-Tysklands okkupasjonsstyrker i april 1940.

Like i nærheten hvor nazist-symbolet ble malt på natt til idag, henger det et minnesmerke om slaget hvor 89 tyske soldater enten ble drept eller såret, ifølge NRK.

Gloppedalsura ligger i kommunene Gjesdal og Bjerkreim.

- At folk skal fortsatt støtte hat og dette tullet her, er rett og slett skuffende. Hjernedødt, sier Sele.

Fjernet

Sele, som jobber som trafikkdirigent i området, forteller at det er svært mye trafikk gjennom Gloppedalsura for tida. En tunnel i nærheten er stengt, og for tida kjører det flere hundre biler gjennom steinrøysa, ifølge Sele.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer