Malte hustak i Bergen med vannbasert innemaling

Arbeidstilsynet advarer mot useriøse, utenlandske håndverksfirmaer.

ADVARER: Direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet advarer på det sterkeste mot å kjøpe tjenester fra irske steinleggerne. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
ADVARER: Direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet advarer på det sterkeste mot å kjøpe tjenester fra irske steinleggerne. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet advarer på det sterkeste mot å kjøpe tjenester fra irske steinleggere - som er tilbake i Norge - og andre useriøse håndverkere.

Luksusbiler, campingvogner og anleggskjøretøy er igjen observert på flere campingplasser, og en håndverker som dokumenterte dette ble konfrontert av de irske steinleggerne (krever abonnement).

- Vi vil på det sterkeste advare folk mot å kjøpe tjenester fra useriøse aktører som opererer på siden av alle lover og utnytter svakerestilte arbeidstakere. Disse aktørene kan utgjøre en trussel også mot kjøperne og deres nærmiljø, sier Finboe Svendsen.

Hun påpeker at mange huseiere har fått tilleggskostnader på grunn av at steinleggerfirmaet de benyttet ikke betalte moms eller andre avgifter.

Innendørsmaling ute - For beløp over 10 000 kroner blir kjøper ansvarlig, med mindre det finnes en skriftlig kontrakt som viser at kjøper har handlet «i god tro».

Forbrukere som benytter useriøse steinleggere risikerer dessuten å betale dyrt for et dårlig resultat, advarer Arbeidstilsynet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer