ISKALDT: Det har vært kaldt over store deler av landet de siste dagene. Her fra Røros, hvor det gradestokken viser 22 minusgrader. Foto: Thoma Rasmus Skaug / Dagbladet
ISKALDT: Det har vært kaldt over store deler av landet de siste dagene. Her fra Røros, hvor det gradestokken viser 22 minusgrader. Foto: Thoma Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Målte vinterens laveste temperatur

Det er svært kaldt over nesten hele landet. I Karasjok ble det onsdag kveld målt 41,4 minusgrader - den kaldeste målingen siden 12. januar i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere steder er det blitt målt de laveste temperaturene for årets vintersesong, og temperaturene ligger langt under snittet.

Karasjok er det befolkede stedet med lavest temperatur, men det er blitt målt 42 kuldegrader ved Cuovddatmohkki inne på Finnmarksvidda torsdag kveld, altså 0,6 grader lavere enn i Karasjok.

- Det er kaldt over nesten hele landet, med unntak av kysten i Møre og Romsdal hvor det har kommet inn varm luft fra havet, sier vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt til NTB.

I Ålesund er det rundt 0 grader natt til torsdag, mens det er blitt målt 2 plussgrader ved Ona Fyr. Dermed er det over 43 graders forskjell mellom landets kaldeste og varmeste punkt.

- Kontrastene er store, sier Walløe.

Han understreker at temperaturene foreløpig ikke er ekstreme.

- Men vi ligger langt under snittet flere steder. I Hemsedal er det minus 27 grader, så det er kaldt i fjellet og kaldt å gå på ski, sier han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram