Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Målte vinterens laveste temperatur

Det er svært kaldt over nesten hele landet. I Karasjok ble det onsdag kveld målt 41,4 minusgrader - den kaldeste målingen siden 12. januar i fjor.

ISKALDT: Det har vært kaldt over store deler av landet de siste dagene. Her fra Røros, hvor det gradestokken viser 22 minusgrader. Foto: Thoma Rasmus Skaug / Dagbladet
ISKALDT: Det har vært kaldt over store deler av landet de siste dagene. Her fra Røros, hvor det gradestokken viser 22 minusgrader. Foto: Thoma Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere steder er det blitt målt de laveste temperaturene for årets vintersesong, og temperaturene ligger langt under snittet.

Karasjok er det befolkede stedet med lavest temperatur, men det er blitt målt 42 kuldegrader ved Cuovddatmohkki inne på Finnmarksvidda torsdag kveld, altså 0,6 grader lavere enn i Karasjok.

- Det er kaldt over nesten hele landet, med unntak av kysten i Møre og Romsdal hvor det har kommet inn varm luft fra havet, sier vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt til NTB.

I Ålesund er det rundt 0 grader natt til torsdag, mens det er blitt målt 2 plussgrader ved Ona Fyr. Dermed er det over 43 graders forskjell mellom landets kaldeste og varmeste punkt.

- Kontrastene er store, sier Walløe.

Han understreker at temperaturene foreløpig ikke er ekstreme.

- Men vi ligger langt under snittet flere steder. I Hemsedal er det minus 27 grader, så det er kaldt i fjellet og kaldt å gå på ski, sier han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media