Malthe-Sørenssen etterforskes for å ha svindlet sin egen slektning for millionbeløp

Politiet mistenker eks-journalisten for dokumentforfalskning.

ETTERFORSKES:  Geir Selvik Malthe-Sørenssen etterforskes for bedrageri mot en slektning av seg. Foto : Khan Farooq   / Dagbladet
ETTERFORSKES: Geir Selvik Malthe-Sørenssen etterforskes for bedrageri mot en slektning av seg. Foto : Khan Farooq / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den korrupsjonssiktede eks-journalisten Geir Selvik Malthe-Sørenssen etterforskes for en rekke økonomiske forhold av Asker og Bærum politidistrikt. Etter det Dagbladet kjenner til skal etterforskningen, som ledes av Oslo politidistrikt, omfatte flere saker.

En av sakene det gjelder skal omhandle en slektning av Malthe-Sørenssen, får Dagbladet opplyst.

Forfalsket dokumenter Politiet mistenker at den tidligere journalisten forfalsket underskriften til slektningen og førte opp slektningen som kausjonist i forbindelse med et boliglån. Lånet ble utbetalt i mars i fjor, og slektningen skal ikke ha vært klar over at det hadde blitt tatt opp lån med vedkommende som garantist.

I fjor høst begynte det å tikke inn purringer til slektningen på gjeld som ikke var betalt, og 30. november i fjor anmeldte slektningen Malthe-Sørenssen for bedrageri til politiet i Asker og Bærum, får Dagbladet opplyst.

Malthe-Sørenssen befinner seg for øyeblikket på hemmelig sted i utlandet, men politiet ønsker å få til et avhør så fort som mulig om bedragerisaken.

- Vi ønsker å avhøre ham om dette, og hvis ikke politiet får til et frivillig avhør kan det bli aktuelt å begjære ham utlevert til Norge. Han er foreløpig mistenkt i saken, sier visepolitimester Terje Nybøe i Oslo politidistrikt til Dagbladet

Nekter for å stå bak Beløpet det dreier seg om skal være i millionklassen. Malthe-Sørenssen sier til Dagbladet at det ikke er han som står bak forfalskningen.

- Jeg har ikke forfalsket noens underskrift. Det er noen andre som står bak, sier Malthe-Sørenssen til Dagbladet.

- Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken.

Dagbladet har ikke klart å få tak Malthe-Sørenssens slektning.

Innrømmer kildejuks Malthe-Sørenssen innrømmet over Dagbladet denne uka at han fikk en svensk bruktbilselger (51) til å spille den fiktive etterretningsagenten «Gunnar» i forbindelse med forsøket på å få Arne Treholts sak gjenopptatt. Malthe-Sørenssen hevder den fiktive etterretningsagenten ble til fordi den ekte kilden ikke ville si noe og måtte vernes.

Den svenske mannen hevder også at han spilte en falsk kilde som kontaktet advokat Fred A. Gade i arvetvisten mellom Mona Høiness og Urdahl-slektningene, men Malthe-Sørenssen nekter for å ha bedt ham gjøre det.

Ifølge Aftenposten knyttes han også til mulig avlytting av kontoret til Treholt-advokat Harald Stabell. Forsvarer Sveen har ikke kommentert beskyldningene.

Han er allerede siktet for grov korrupsjon. Politiet mener han skal ha betalt en tjenestemann for taushetsbelagte dokumenter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer