Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Malthe-Sørenssen følte seg trygg i fengsel

Bedrageritiltalte Geir Selvik Malthe-Sørenssen (53) innledet mandag sin forklaring i Oslo tingrett med å si at han var ganske sliten.

TILTALT: Geir Selvik Malthe-Sørensen (53) er tiltalt for bedragerier av nær sju millioner kroner, samt fire tilfeller av dokumentforfalskning. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
TILTALT: Geir Selvik Malthe-Sørensen (53) er tiltalt for bedragerier av nær sju millioner kroner, samt fire tilfeller av dokumentforfalskning. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin forklaring sa tiltalte at han fram til 2012 bare hadde to trafikkbøter og at han ikke skjønner hvordan han kunne havne i det uføret han nå er i, skriver VG.

Han erkjente straffskyld på alle punkter da saken startet mot ham i Oslo tingrett sist fredag.

53-åringen er tiltalt for bedragerier av nær sju millioner kroner, samt fire tilfeller av dokumentforfalskning.

Kunne fortelle

Malthe-Sørenssen begynte å fortelle om pågripelsen for snart tre år siden. Først da han satt i Halden fengsel, kjente han seg trygg.

- Det var da jeg følte jeg kunne fortelle en del om informasjon jeg hadde i saker, sa Malthe-Sørenssen.

Han så på det som en anledning til å komme seg unna tilknytningen til forretningsmannen Christer Tromsdal og advokatfirmaet Hjort. Ifølge avisa hadde firmaet Tromsdal som klient, og Malthe-Sørenssen hadde oppdrag på vegne av Tromsdal.

Sju rettsdager

Saken skulle opprinnelig starte torsdag i forrige uke. Da møtte ikke Malthe-Sørenssen, og rettssaken ble derfor utsatt én dag. Fredag kom han inn i rettslokalet på slaget klokka 9.

Den siste timen av saken fredag ble ført bak lukkede dører mens retten diskuterte om tiltaltes forklaring mandag skulle gå helt eller delvis for lukkede dører. Staff begrunnet dette med forhold som både gjelder hans klient og andre, og som er av svært privat karakter.

Mandag morgen kom altså retten til at dørene ikke skal lukkes når tiltalte forklarer seg.

Hovedforhandlingen var opprinnelig berammet fram til fredag 1. juni, men tiltalte møtte ikke da saken skulle starte torsdag 24. mai. De sju rettsdagene er dermed forskjøvet fram til og med mandag 4. juni.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media