Malthe-Sørenssen møtte ikke – rettssak utsatt

Bedrageritiltalte Geir Selvik Malthe-Sørenssen møtte ikke da rettssaken mot ham skulle starte torsdag morgen. Rettssaken er derfor utsatt til fredag.

RETTSSAK: Forsvarer Trygve Staff (th) hilser på aktor, førstestatsadvokat Håvard Kampen, i Oslo tingtrett torsdag før første dag av saken mot Geir Selvik Malthe-Sørenssen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
RETTSSAK: Forsvarer Trygve Staff (th) hilser på aktor, førstestatsadvokat Håvard Kampen, i Oslo tingtrett torsdag før første dag av saken mot Geir Selvik Malthe-Sørenssen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Malthe-Sørenssen (53) er tiltalt for bedragerier for nesten sju millioner kroner, samt fire tilfeller av dokumentforfalskning. Han ble i en reportasjeserie i VG kjent for å ha fabrikkert opplysninger i blant annet Treholt-saken.

Torsdag var han imidlertid ikke til stede i Oslo tingrett.

– Saken er utsatt til i morgen, sier hans forsvarer, advokat Trygve Staff, til NTB.

Staff vet heller ikke om hans klient vil møte i retten fredag.

Førstestatsadvokat Håvard Kampen i Økokrim sier til NTB at ettersom forholdene 53-åringen er tiltalt for, har en strafferamme på over ett år, er det slik at tiltalte selv må møte i retten for at saken skal kunne gjennomføres.

Lukkede dører

Hovedforhandlingen startet torsdag med at tingrettsdommer Anne Cathrine Haug-Hustad tok stilling til om saken skal gå for lukkede dører. Etter en kort rådslagning kom retten til at det i denne saken foreligger spesielle grunner til en slik avgjørelse.

I sin begrunnelse viste Haug-Hustad til at retten besluttet at saken delvis kan føres for lukkede dører når privatlivets fred eller ærbarhet krever det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer