Staffordshire bullterrier

Maltraktert av hund: - Blod overalt

- Mamma, det går bra. Jeg må dra nå. Jeg må lukke øynene mine nå, sa femåringen. NB! Vi advarer om sterke inntrykk!

ANGREPET: Lille Elsie (5) var ute og lekte sammen med søstera si, da en hund plutselig gikk til angrep. Foto: BPM Media
ANGREPET: Lille Elsie (5) var ute og lekte sammen med søstera si, da en hund plutselig gikk til angrep. Foto: BPM Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fem år gamle Elsie og søstera Amelia (9) var ute og lekte med venner, da leken brått ble til blodig alvor.

Barna lekte ved et trygt og avgrenset område foran boligblokka de bor i, i New Addington i Storbritannia, ifølge lokalavisa MyLondon.

Gikk til angrep

Mamma Kirsty fulgte med på barna fra vinduene i blokka, da plutselig nabohunden ble sluppet løs inne på det lukkede området.

Barna skal ha løpt til en vegg og klatret opp i sikkerhet, men lille Elsie (5) skal ha snublet på veien. Da gikk hunden angivelig til angrep.

Det skal dreie seg om en hund av rasen staffordshire bullterrier, ifølge nyhetsbyrået BPM Media.

Hunden skal ha gått etter den lille jentas ansikt. Mamma Kirsty ble skrekkslagen og maktesløs vitne til det som skjedde.

VANSIRET: Lille Elsie er ikke til å kjenne igjen etter angrepet. Foto: BPM Media
VANSIRET: Lille Elsie er ikke til å kjenne igjen etter angrepet. Foto: BPM Media Vis mer

Hun sier det bare varte noen minutter, men føltes som en evighet.

- Jeg husker panikkfølelsen, og jeg så hunden grep tak i ansiktet hennes. Jeg klarer ikke å få det bildet ut av hodet, sier hun til nyhetsbyrået.

- Blod overalt

Den livredde mora beinsprang ut til dattera og kastet henne på skuldra si, slik at hunden ikke lenger kunne få tak i henne.

Hun hevder at hunden fortsatte å hoppe på Elsie helt fram til de kom seg i trygghet hos en nabo.

- Det var blod overalt, og en del av ansiktet hennes var vid åpent. En bit av kinnet hang løst, og du kunne se rett inn i nesa gjennom neseryggen.

Jenta ble hastet til St. George's-sykehuset i ambulanse.

SKREKKSYN: Silje Øyens hund hadde diaré og kastet opp. Da hun våknet fikk hun seg en overraskelse. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: @silje.oyen / Tiktok Vis mer

Kirsty forteller at ambulansearbeiderne gjorde alt for å forhindre at femåringen sovnet fra dem.

- På et tidspunkt snudde hun seg mot meg og sa: «Mamma, det går bra. Jeg må dra nå. Jeg må lukke øynene mine nå».

Politiet etterforsker saken

Vel framme på sykehuset ble Elsie operert i fire timer. Hun har også blitt operert én gang i etterkant, og foreldrene har blitt fortalt at hun kommer til å måtte bli fulgt opp av en kirurg resten av sitt liv.

- TRAUMATISERT: Her er lille Elsie sammen med mor, far og søster før angrepet. Nå er hele familien traumatisert, sier mamma Kirsty. Foto: BPM Media
- TRAUMATISERT: Her er lille Elsie sammen med mor, far og søster før angrepet. Nå er hele familien traumatisert, sier mamma Kirsty. Foto: BPM Media Vis mer

Politiet har nå beslaglagt hunden, samt en annen hund som har samme eier. Hundene befinner seg nå hos politiets kennel.

En 56 år gammel kvinne har blitt avhørt, og gjort kjent med at hun har rett til å tie - men at det kan medføre konsekvenser.

Det er ikke kjent om kvinnen har uttalt seg til pressen om saken.

- Vi er traumatisert

Det har ikke blitt gjort noen formelle arrestasjoner i saken. En talsperson for politiet i Stor-London sier at etterforskningen stadig pågår.

Kommunen har planlagt å flytte Elsie og familien vekk fra boligblokka, men i mellomtida føler de seg hjemsøkt av dårlige minner:

- Det er veldig vanskelig å se på stedet der de pleide å leke. Hver gang jeg åpner dørene, er det der. Jeg kan ikke se på stedet, jeg kan ikke engang gå ut med søpla. Ungene synes også det er vanskelig, jeg må bære Elsie og søstera hennes hele tida, sier mora, og utdyper:

- Det har vært katastrofalt for hele familien. Partneren min, barna mine, vi må alle ha profesjonell hjelp. Vi er bare så altfor traumatisert.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer