Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Målungdom bøtlagt for medlemsjuks

Økokrim har ilagt organisasjonen Norsk Målungdom en bot på 400.000 kroner for å ha jukset til seg statlig støtte. Seks ledere vil bli også bli tiltalt for falsk forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig er det tatt ut tiltale for falsk forklaring mot 6 personer i organisasjonens ledelse mellom 1997 og 2001. Bakgrunnen for tiltalen er at de har oppgitt feil tall i søknaden om offentlig støtte. Etter Økokrims oppfatning rammes dette av paragrafen om falsk forklaring.

Ifølge TV2 var det et program i Rikets Tilstand som førte til at Økokrim startet etterforskning. Politiet tok beslag i datautstyr i målungdommens lokaler og mener de ved hjelp av utstyret kan dokumentere at organisasjonen uberettiget har fått utbetalt 3,7 millioner kroner i statlig støtte.

Jukset skal ha foregått i en periode på 4 år.

Advokat Harald Stabell sier i en kommentar til TV 2 at de tiltalte ikke erkjenner straffskyld, men innrømmer de faktiske forhold. De bestrider imidlertid Økokrims tall og hevder at jukset ikke har hatt så stort omfang som tiltalen går ut på.

Sentralstyret i Norsk Målungdom skal nå ta stilling til om forelegget skal vedtas.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media