Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Målungdommen nekter å betale

Norsk Målungdom vedtar ikke forelegget fra Økokrim på 400 000 kroner for å ha gitt feilaktige opplysninger til myndighetene om organisasjonens medlemstall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser organisasjonens advokat Harald Stabell til TV 2. I tillegg til å ha utstedt forelegget har Økokrim tatt ut tiltale mot seks tillitsvalgte i organisasjonen for medlemsjuks. De seks skal ifølge tiltalen ha gitt feil informasjon til myndighetene om medlemstall i perioden 1998 til 2001.

Ifølge Harald Stabell erkjenner de tiltalte ikke straffskyld. De erkjenner imidlertid de faktiske forhold, men bestrider Økokrims tall og hevder at jukset ikke har hatt så stort omfang som tiltalen går ut på.

Det var programmet Rikets Tilstand i TV 2 som førte til at Økokrim startet etterforskningen. Politiet tok beslag i datautstyr i målungdommens lokaler, og mener de ved hjelp av utstyret kan dokumentere at organisasjonen uberettiget har fått utbetalt 3,7 millioner kroner i statlig støtte.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media