SJOKKERT: Per Arne Lysevoll (i oransje jakke) forteller at moren (92) skulle til fysioterapeut og hadde gjort seg klar til å bli hentet da hun ble overasket av ranerne. Foto: Joakim Halvorsen.
SJOKKERT: Per Arne Lysevoll (i oransje jakke) forteller at moren (92) skulle til fysioterapeut og hadde gjort seg klar til å bli hentet da hun ble overasket av ranerne. Foto: Joakim Halvorsen.Vis mer

- Mamma (92) fikk revolveren i panna

Sønnen Per Arne Lysevoll er sjokkert etter at moren ble utsatt for et brutalt væpnet ran hjemme på gården.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag morgen ble hans mor (92) ranet i sitt hjem på Søvasskjølen i Orkdal.

- Jeg hadde akkurat kjørt da hun ble ranet. Jeg vet ikke om de har stått og sett på at jeg kjørte, men man kan jo begynne å lure, sier Per Arne Lysevoll til Dagbladet.

Han forteller at han var hjemme til i åttetiden på morgenen, og at ranet skjedde like etter at han dro på jobb.

Stjal veska - Mamma hadde akkurat gjort seg klar for å bli hentet av en nabo for å kjøres til fysioterapeuten. Alt var klart, og hun hadde vesken sin stående klar på kjøkkenbenken. Denne tok tyvene med seg, forteller sønnen til den 92-årige damen.

Politiet fikk meldingen om ranet rundt klokken 09.00 torsdag morgen, og har jaktet med store politimannskaper etter de to ranerne.

- Jeg ble oppringt av min mor om at hun var blitt ranet, og dro deretter rett hjem. Der fant jeg henne bundet til en stol, og hun var i sjokk. Det er ikke bare-bare for en så gammel dame å oppleve noe sånn, sier Lysevoll, som ringte til politiet for å melde fra om ranet.

De to ranerne brukte pistoler da de gjennomførte ranet. Den 92-årige kvinnen ble festet med tape til en av kjøkkenstolene, mens de endevendte huset for å finne verdisaker.

Revolver i panna - De har tatt litt hardt i henne, så hun hadde noen blåmerker på hendene og kroppen, og hun ble veldig skremt av å få en revolver stukket i panna. Det er klart at hun var i sjokk, det var en forferdelig opplevelse for henne, sier Per Arne Lysevoll til Dagbladet på telefon.

Politiet jakter stadig på de to gjerningsmennene. Politiet mener ranerne kom seg inn gjennom en åpen dør, og at ranet pågikk mellom ti og 15 minutter.

- Vi har få opplysninger om selve ranet, og vi er usikker på hva ranerne har vært på jakt etter eller hva de har tatt med seg, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

- Det er ufattelig. Noe av det verste som kan skje. Hun er transportert til sykehuset nå, og får god hjelp der, sier sønnen om det væpnede ranet.

Politiet ber personer som kan ha sett noe mistenkelig eller sett to menn eller en bil i området, om å melde seg.

I en pressemelding begrenser politiet beskrivelsen av gjerningsmennene til at de snakker norsk uten aksent, var maskert, og væpnet med pistoler.

- Ran av en eldre kvinne er noe av det styggeste som kan skje. Vi har selvfølgelig høyeste prioritet på denne saken nå, sier Ebbe Kimo til Dagbladet.

 Politiet bruker alt ledig mannskap for å etterforske ranet på den 92-årige kvinnen. Foto: Joakim Halvorsen.
Politiet bruker alt ledig mannskap for å etterforske ranet på den 92-årige kvinnen. Foto: Joakim Halvorsen. Vis mer