Mamma avslørte ny svensk partileder

Stafan Löfven blir ny partileder for de svenske sosialdemokratene. Det avslørte hans mamma en dag for tidlig, hvis vi skal tro en svensk lokalavis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avsløringen var en glipp, for nyheten om hvem som blir de svenske sosialdemokratenes nye leder skulle først slippes imorgen. Men Löfvens mor, Iris Melander, sa ved det som må ha vært en glipp, at det er hennes sønn som tar over som leder i det skandalebefengte partiet.

- Han ringte i går og fortaslte det, men sa samtidig at det skulle være hemmelig til fredag, sier Stefan Löfvens mor til Allahanda.se, lokalavisa i Örerdo, vest for Stockholm.

På spørsmål om hvordan hun tror sønnen vil klare oppgaven, sier Melander:

- Vanskelig å si. Han har nok hode til det, vi får se hvordan det går, sier Iris Melander, til Allehanda.se.

At det er vanskelig å overta lederskapet i ørnen av partier i den svenske partifloraen, er ikke vanskelig å forestille seg. Håkan Juholt var mannen som skulle lede partiet etter at Mona Salin tapte valget i 2010 så det suste. Men hans lederskap har vært preget av skandale etter skandale, etter skattesnusk, og lite imponerende forsøk på å bagatellisere det. Juholt ble til slutt tvunget til å gå av 21 januar.