Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mamma Behring har fått egen støttegruppe på Facebook

- Ta imot all den kjærligheten vi har å gi deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Over 38 000 nordmenn hadde litt etter 09.30 meldt seg inn i en støttegruppe på Facebook for Anders Behring Breiviks mor.

«Kjære Mamma Behring! I disse tunge stunder for deg og resten av nasjonen vil vi i denne gruppen at du skal vite at vi tenker på deg, du også er en av de pårørende,» heter det på veggen til Facebook-gruppa.

«Du er også hardt rammet, du også er en av ofrene, du også er en av de som skal bli møtt med mer omsorg, mer kjærlighet og mer omtanke.»

Preget og rørt Gruppa er opprettet av Adam Bjørhovde Manaf. Han forteller at han er blitt veldig preget og rørt av alt som har skjedd, og at han derfor ønsket å opprette denne gruppa.

- Jeg, som veldig mange andre, har tenkt på familien hans, og følte at jeg måtte bare skrive noe om det, sier Bjørhovde Manaf til Dagbladet.

Sist han sjekket, hadde gruppa rundt 200 medlemmer. Da Dagbladet snakket med ham, hadde antallet medlemmer steget til litt over 2000. I løpet av kvelden er antallet mangedoblet.

- Jeg fikk noen tekstmeldinger av venner som skrev at antallet hadde steget veldig, det er fantastisk, sier han.

- Vær sterk! Mange av gruppas medlemmer har skrevet inn støtteerklæringer til mora.

«Det er ingen som skal dømme deg for hva han har gjort. En mamma vil alltid elske sitt barn, og det er ikke noe galt i det. Ikke lås deg inne kom ut og ta i mot all kjærligheten vi har å gi deg,» skriver ett av gruppas medlemmer.

«Du må ha det helt forferdelig nå, men husk, dette kunne ikke du noe for! Vær sterk,» skriver en annen.

En barndomsvenn av Behring Breivik beskriver hans mor som positiv og sosial.

- Mora hans er alltid så blid, og stopper og snakker med alle. Jeg orker nesten ikke å tenke på hvordan de har det nå, sier barndomskompisen i et intervju med Dagbladet.

Jobber i nærheten Bjørhovde Manaf kjenner selv ikke familien Behring, men jobber like ved moras leilighet.

- Jeg leste om ei venninne som pratet om at mora ofte var på en café i området, og tenkte at hun kanskje har gått forbi meg en gang. Hvis jeg noen gang går forbi henne, har jeg lyst til å gi henne en klem. Det tror jeg veldig mange andre føler også, sier han.

- Vi vil vise at vi ikke hater familien hans.
Du må ha det helt forferdelig nå, men husk, dette kunne ikke du noe for! Vær sterk.