«Mamma, doktoren tok på meg overalt»

Da Tove skulle sjekkes for øreverk, befølte legen henne på brystene og førte fingre uten hansker inn i underlivet hennes.

PRØVER Å KOMME SEG VIDERE: «Tove» har fortalt om overgrepet en rekke ganger, i rettssalen og til helsepersonell. Den gang var hun 16 år. Nå advarer hun andre mot å ikke si fra. Foto: Espen Røst / Dagbladet
PRØVER Å KOMME SEG VIDERE: «Tove» har fortalt om overgrepet en rekke ganger, i rettssalen og til helsepersonell. Den gang var hun 16 år. Nå advarer hun andre mot å ikke si fra. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSTERØY (Dagbladet): - Ofte har jeg mareritt om at jeg er tilbake på benken inne på legekontoret, med ham over meg. Man undersøker ikke underlivet til jenter fordi de har øreverk, sier Tove (19) til Dagbladet.Den iranskfødte tidligere legen hennes mistet sin legeautorisasjon da Helsetilsynet fastslo at undersøkelsene han utførte på henne og fire andre unge kvinner var seksuelt motiverte. Tilsynet mente også at mannen er en fare for pasientsikkerheten.

Den nå 44 år gamle legen hevdet selv at det var forsøk på behandling for sykdommene de oppsøkte ham for og ikke overgrep. Han har avslått å bli intervjuet om saken av Dagbladet.

Dagbladet har møtt to av kvinnene som klagde på legen og politianmeldte ham for seksuelle overgrep på kontoret hans på på Osterøy legesenter i 2009. Begge ønsker å fortelle sin historie som en advarsel til andre, men vil ikke ha sitt virkelige navn i avisa.

16 år gammel Den ene av dem, en 19 år gammel kvinne som vil kalles Tove i denne saken, sliter fortsatt med angst etter opplevelsen en søndag i august.

Den gangen hadde hun nylig feiret 16 års-dagen sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer