Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mamma drept

En 42-årig kvinne ble i går kveld knivdrept i sin egen leilighet i Bodø. Hennes tre uker gamle spedbarn var til stede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BODØ/TROMSØ (Dagbladet): Retts- og påtaleleder ved Salten politidistrikt, Tone Vangen, bekrefter overfor Dagbladet at det vesle barnet tilhører kvinnen, og er tatt hånd om sammen med et eldre søsken av omsorgspersonale. Hun bekrefter også at åstedet for drapet, en leilighet i et bolighus i Rønvik i Bodø, tilhørte drapsofferet.


Vangen vil imidlertid ikke gå inn på om 42-åringen bodde alene sammen med sine barn, eller om andre voksne også tilhørte bopelen.

Vitner

Naboer i det rolige villastrøket i bydelen Rønvik var vitner til at kvinnen ble båret ut i sykebil ved 20-tida i går, og hadde ingen anelse om at kvinnen var blitt angrepet i sitt hjem. Da hun ankom Nordlandssykehuset, var hun allerede død.

- Det var ingen ting vi kunne gjøre da hun kom hit, sier assistentlege John Martin Pedersen.

Politiet var samtidig på åstedet, og fikk umiddelbart en mistenkt, blant annet ved hjelp av vitneopplysninger. Øyeblikkelig ble alt av tilgjengelige ressurser satt inn i jakten på drapsmannen, som ifølge politiet er en mann i 30-åra av utenlandsk opprinnelse. Klokka 22.50 ble han pågrepet ved Rønvik legesenter. Legesenteret ligger ca. en kilometer fra åstedet. Personalet ved legesenteret ville i går kveld ikke kommentere pågripelsen overfor Dagbladet.

- Vi brukte alt vi hadde av mannskaper i jakten. Vi har satset tungt på å få tatt gjerningsmannen. For øvrig har vi sikret vitner som er svært viktige i den videre etterforskningen. Det sier etterforskningsleder Jørgen Ingebrigtsen, som opplyser at det pågikk vitneavhør i går kveld.

Siktet

På en pressekonferanse i Bodø i natt opplyste politimester Bernt Fredrik Moe at mannen i 30-åra er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

- Men siktelsen kan snart bli utvidet, sier politimesteren. Politiet vil ikke si hva mannen har forklart i den korte tida han har vært i varetekt. Ifølge politiet kjente avdøde og siktede hverandre, men man ønsket i går kveld ikke å utdype bekjentskapet.

- Vi er veldig tidlig i etterforskningen, og kan ikke gå ut med detaljerte opplysninger på nåværende tidspunkt, sier politimesteren. På direkte spørsmål om felles barn eller samboerskap, avsto politiet fra å gi kommentarer om dette.

- Det er for tidlig, var svaret.

Ingen detaljer

Politiet ville ikke gå i detaljer om drapsvåpenet, eller om det var sikret, seint i går kveld, men slår fast at kvinnen er drept som følge av stikkskader med kniv.

- Dette vil vi få ytterligere opplysninger om etter hvert, sier politimester Moe.

FULL ALARM: Politiet var raskt på åstedet. Vitneopplysninger gjorde at de umiddelbart fikk en mistenkt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media