Mamma fant Morgan

BERLIN (Dagbladet): 20 år gamle Morgan Halsvik fra Florvåg utenfor Bergen ble i natt funnet av moren sin i København. Morgan var i live etter å ha vært fosvunnet i 18 døgn i den danske hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20-åringen hadde oppholdt seg på Christiania siden 5. juli. Da han skulle slå ihjel noen ventetimer før hjemreisen fra Roskildefestivalen, stakk han innom den såkalte Fristaden.

Skrev kort

I Fristaden skrev Morgan et postkort som han sendte hjem til seg selv i Norge. Han skrev han kom hjem om to dager. Men da han ikke dukket opp hjemme 7. juli, som avtalt, slo familien alarm.

Vitne tipset moren

Etter at Dagbladet skrev om saken tidligere i uka, ringte en nordmann til Else Halsvik og fortalte at han med sikkerhet hadde sett Morgan i Christiania få dager tidligere. Han skulle da bo hos en dansk pønker, sammen med en kar fra Bergen.

Else Halsvik tok tipset alvorlig og reiste sporenstreks til København. Etter å ha lett etter sønnen i et par dager, hadde hun altså hellet med seg natt til i dag.

Ingen politisak

Mor og sønn troppet opp hos politiet på Hovedbanegaarden i København i morges for å avlyse ettersøkningen av 20-åringen. I tillegg måtte de få hjelp av politiet til å få Morgans baggasje ut fra oppbevaringen. Han hadde mistet seddelen, og måtte betale nesten 800 kroner i avgift.

Dansk politi ser ingen grunn til å avhøre Halsvik om hva han har drevet med i storbyen. Mor og sønn reiste hjemover mot Bergen og Florvåg i formiddag.