Mamma forlot babyørnen bare et lite øyeblikk

Det var alt den sultne musvåken trengte. Se den utrolige videoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sett med menneskelige øyne er videoen øverst i denne saken hjerterå, men øyeblikket da en liten ørneunge ble tatt ut av redet som middagsmat for en sulten musvåk er bare et uttrykk for det alt handler om ute i den ville naturen: Kampen for å overleve.

Fugleelskere i Locther Activity-senteret i Old Meldrum i den skotske regionen Aberdeenshire satte opp et kamera i reiret til fiskeørn-paret «Libby» og «Branson» og streamet videoen direkte til restauranten på senteret, der folk elsket å følge med utviklingen til parets to små ørnenøster.

- Passet alltid på Fire uker etter at ungene ble klekket ut, rammet imidlertid tragedien - sett med «Libby», «Branson» og våres øyne. En morgen var det plutselig kun én ørneunge i reiret, la Sandy Duncan fra Locther Activity-senteret merke til. Hun spolte filmen tilbake for å se hva som kunne ha skjedd, og da fikk hun se hele dramaet utspille seg.

Ørnemora «Libby» var bare borte et lite sekund, så kom en sulten musvåk flygende mot redet og snappet opp det ene nøstet.

- Det er veldig overraskende at «Libby» forlot redet, foreldrene arbeider på skift og passer alltid på, sier Sandy Duncan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer