Mamma forlot babyørnen bare et lite øyeblikk

Det var alt den sultne musvåken trengte. Se den utrolige videoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sett med menneskelige øyne er videoen øverst i denne saken hjerterå, men øyeblikket da en liten ørneunge ble tatt ut av redet som middagsmat for en sulten musvåk er bare et uttrykk for det alt handler om ute i den ville naturen: Kampen for å overleve.

Fugleelskere i Locther Activity-senteret i Old Meldrum i den skotske regionen Aberdeenshire satte opp et kamera i reiret til fiskeørn-paret «Libby» og «Branson» og streamet videoen direkte til restauranten på senteret, der folk elsket å følge med utviklingen til parets to små ørnenøster.

- Passet alltid på Fire uker etter at ungene ble klekket ut, rammet imidlertid tragedien - sett med «Libby», «Branson» og våres øyne. En morgen var det plutselig kun én ørneunge i reiret, la Sandy Duncan fra Locther Activity-senteret merke til. Hun spolte filmen tilbake for å se hva som kunne ha skjedd, og da fikk hun se hele dramaet utspille seg.

Ørnemora «Libby» var bare borte et lite sekund, så kom en sulten musvåk flygende mot redet og snappet opp det ene nøstet.

- Det er veldig overraskende at «Libby» forlot redet, foreldrene arbeider på skift og passer alltid på, sier Sandy Duncan.

Fiskeørnunger er flygedyktige etter 8-10 uker og ungene var derfor totalt sjanseløse mot den voksne musvåken.

Prøvde å advare «Libby» så imidlertid faren komme. I videoen ser man at hun desperat prøver å skremme musvåken vekk, men hun reagerer for seint og den sultne musvåken er for rask.

- Vi er alle ganske nedfor nå. Vi er bekymret for hvordan det vil gå med ungen som er igjen, nå som den har mistet sin eneste søsken.

Totalt la Libby tre egg, som resulterte i to friske unger. Nå er det altså bare én igjen, den andre ble middagsmaten til en musvåk.