LEI MEG: Wilma (15) kjente den døde 13-åringen godt. - Vi hadde en samling på skolen på fredag der vi fikk vite hva som hadde skjedd. Jeg trodde først ikke det jeg hørte.  Jeg er lei meg. Det er så sørgelig, sier hun til Dagbladet.   Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
LEI MEG: Wilma (15) kjente den døde 13-åringen godt. - Vi hadde en samling på skolen på fredag der vi fikk vite hva som hadde skjedd. Jeg trodde først ikke det jeg hørte. Jeg er lei meg. Det er så sørgelig, sier hun til Dagbladet. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Mamma fortalte at politiet har pågrepet en mann. Det er ekkelt

I Kumla i Sverige samles ungdommen i sorg, etter at ei 13 år gammel jente tok sitt eget liv på fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KUMLA/SVERIGE (Dagbladet): En 44 år gammel mann er pågrepet og mistenkt for ha trakassert og presset den 13 år gamle jenta på nettet. Hun tok sitt eget liv i Kumla i Sverige på fredag.

Der er lokalbefolkningen i dyp sorg. I utkanten av byen har de tent lys, lagt ned blomster og kort til minne om den døde jenta.

«Det gjør vondt i mitt hjerte å være uten deg», står det på et av kortene. «RIP» og «Jeg elsker deg», står det på andre.

- Gråter på skolen Ella (14) og Wilma (15) kjente begge den døde 13-årige jenta. De forteller om hvordan de fikk den tragiske beskjeden om venninnas død på skolen.

- Vi hadde en samling på skolen på fredag der vi fikk vite hva som hadde skjedd. Jeg trodde først ikke det jeg hørte, sier Wilma.

- Jeg er lei meg. Det er så sørgelig, legger hun til.

- Det er så tragisk at noe sånt kan skje. På skolen går flere rundt og gråter, sier Ella.

- Ekkelt Mannen som er pågrepet og mistenkt for utpressing av den 13 år gamle jenta, ble i går også mistenkt for utpressing av en annen ung jente.

- I dag har det dessuten kommet en tredje anmeldelse mot mannen, og det kan tyde på at enda flere er berørt av dette, sier kommunikasjonssjef i politiet Örebro, Mats Nylèn til Dagbladet.

- Mannen nekter straffskyld, sier Nylèn.

De to venninnene Dagbladet møter ved sørgestedet i Kumla sier de ble sjokkerte da de fikk høre om anmeldelsene.

- Mamma fortalte at politiet har pågrepet en mann. Det er ekkelt, sier Wilma.

- Jeg ble sjokkert da jeg hørte hva som hadde skjedd. Det er ikke bra om han har gjort det, sier Ella.

Den pågrepne mannen er mistenkt for å ha utgitt seg for å være en yngre gutt, og på den måten fått jenta til å vise seg naken foran et webkamera, som han senere truet med å legge bildene på nett.

Svensk politi valgte torsdag å offentliggjøre et brukernavn som 45-åringen skal ha brukt på nettet: «bealarsson97». Han skal ha brukt kallenavnet både på Skype og på flere blogger.

Snill og omtenksom Ella og Wilma beskriver den døde venninna som et flott menneske.

- Hun var snill, sier Wilma.

- Og veldig omtenksom, sier Ella.

Dagbladet har fått tillatelse av de to jentenes foreldre om å intervjue dem.

TENNER LYS: I Kumla i Serige har venner lagt ned lys, blomster og brev til den ære for den døde 13 år gamle jenta. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TENNER LYS: I Kumla i Serige har venner lagt ned lys, blomster og brev til den ære for den døde 13 år gamle jenta. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer