- Mamma, hvorfor kom du ikke da jeg gråt?

Ekteparet McCann raser over nye lekkasjer fra portugisisk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Madelene McCann klaget til moren sin over at hun ble forlatt alene og gråtende på rommet sitt natten før hun ble borte.

Det kommer fram i dokumenter fra et politiavhør med Kate McCann som er lekket til mediene.  

Ved frokostbordet den dagen hun forsvant skal treåringen ha spurt moren sin: «Mamma, hvorfor kom du ikke da jeg gråt i går kveld?» skriver The Daily Thelegraph.

Spørsmålet fikk Kate og ektemannen Gerry McCann til å diskutere om de måtte se til barna oftere. Bare noen timer etter samtalen, forsvant Madeleine fra ferieleiligheten i Praia da Luz i Portugal.  

Noen på rommet?

Venner av paret sier ifølge den britiske avisen, at de nå lurer på om Madeleines kommentar kan ha vært et tegn på at det hadde vært en inntrenger i leiligheten dagen før hun ble borte.

De detaljerte lekkasjene om parets siste dag med Madeleine, kom samme dag som ekteparet besøkte EU-parlamentet i Brussel. Her holdt de an appell hvor de ba representantene opprette et europeisk varslingssystem for savnede barn for å forhindre nye bortførelsestragedier. 

Paret raser nå over at vitneavhøret lekker til pressen samme dag som de promoterer barnevelferd og sikkerhet.

RASER: I går talte Kate og Gerry McCann til EU-parlamentet. Samme dag dukket det opp  politilekkasjer. Foto: AP Photo/Virginia Mayo
RASER: I går talte Kate og Gerry McCann til EU-parlamentet. Samme dag dukket det opp politilekkasjer. Foto: AP Photo/Virginia Mayo Vis mer

- Sinte og skuffet

Talspersonen deres Clarence Mitchell, sier de er sinte og skuffet.

- Dette har bare kommet ut fordi Kate og Gerry har vært fullstendig ærlige i sine forklaringer for politiet. Det er veldig påfallende at dette offentliggjøres nå, etter at det har vært i politiets filer i 11 måneder. Timingen er rett og slett mistenkelig, sier Mitchell.

Han vil kreve en intern politigransking av lekkesjene.

- Vi vil gjerne høre hva den portugisiske justisministeren har å si til at dette har dukket opp fra politiets arkiver på akkurat denne dagen-  og på denne måten, sier han.

- Mamma, hvorfor kom du ikke da jeg gråt?
SAVNET: