EN BY I SORG: Her minnes innbyggerne i Newtown i Connecticut de døde etter massakren på Sandy Hook barneskole. Foto: Mario Tama/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
EN BY I SORG: Her minnes innbyggerne i Newtown i Connecticut de døde etter massakren på Sandy Hook barneskole. Foto: Mario Tama/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

«Mamma, jeg er like hel, men alle vennene mine er døde»

Seksåringen var den eneste i klassen som overlevde - ved å spille død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En snartenkt seksåring var den eneste av de 16 førsteklassingene som overlevde da barnemorderen Adam Lanza kom inn i klasserommet og begynte å skyte.

Det er familiens pastor Jim Solomon som har formidlet historien til ABC News. Familien vil selv være anonym.

- Hun var den første som løp ut av Sandy Hook barneskole. Hun løp ut av skolebygningen tildekket av blod fra hode til tå. Det første hun sa til mora var «Mamma, jeg er like hel, men alle vennene mine er døde», forteller Solomon.

Spilte død Pastoren forteller at hun hadde klart å late som at hun allerede var død.

- På en eller annen måte, klarte hun med Guds nåde å late som at hun allerede var død. Hun var den eneste som overlevde i det klasserommet, sier Solomon.

På spørsmål fra ABC News om hvordan hun som seksåring klarte å reagere sånn så raskt, sier Solomon at hun har klokskap utover sin alder.

- Men jeg tror det er umulig uten guddommelig inngripen, sier pastoren.

Sliter med skyld Han forteller at familien etter forholdene har det så bra man kan ha det etter en slik traumatisk hendelse.

- Moren fortalte meg at hun sliter med skyld fordi så mange av hennes venner ikke lengre har sine barn, men at hun har datteren sin, sier Solomon.