«Mamma, jeg tror tante døde av hjertesorg»

Familien sa farvel til Ellen Ugland i Fjære kirke i dag.

TOK FARVEL:  Ellen Ugland begraves i Fjære kirke i Grimstad i dag. Foto: Sondre Holvik
TOK FARVEL: Ellen Ugland begraves i Fjære kirke i Grimstad i dag. Foto: Sondre Holvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GRIMSTAD (Dagbladet): Fjære kirke har plass til 450 personer. Den var fylt til randen av mennesker som ville ta et siste farvel med rederenken Ellen Ugland (57) i dag.

Ellen Uglands arving og nærmeste pårørende, niesen Ellen Kristin Dahl-Pedersen holdt et gripende minneord. Hun fortalte om et tett forhold og mye kontakt med tanten gjennom barne- og voksenårene.

 - Fra første stund var Ellen min beskytter. Da jeg var liten, lekte hun meg og passet på meg. Da jeg ble eldre var hun min veileder og rådgiver. Etter at min mor døde ble Ellen min aller nærmeste. Det kjennes ufattelig å stå her i dag, sa hun.

Godt ekteskap Niesen fortalte videre om det hun beskrev som et svært godt ekteskap mellom Ellen og Johan Jørgen Ugland, ektemannen som gikk bort bare åtte måneder før sin kone.

- I 1989 giftet Ellen og Johan Jørgen seg. Så gikk hun da fra sekretær til rederfrue, i tillegg ble hun bondekone. De to fikk et godt ekteskap, preget av omtanke for hverandre, samhold og gjensidig respekt og støtte. Johan Jørgen var Ellens store kjærlighet og helt i livet. Og sammen fikk de over 20 innholdsrike og spennende år, år som var preget av utfordringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer