Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Mamma, kan ikke denne bestefaren komme hit litt oftere?»

I går fikk Mehmet Yildiz en ny billett til livet. Det har John Alvheim (Frp) mye av æren for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da lederen av Stortingets sosialkomité fikk beskjed om at Mehmet hadde fått dispensasjon fra bioteknologiloven i går, rant tårene.

-  Sekretæren min ble livredd da hun kom inn på kontoret og så meg sitte der gråtende. Hun trodde jeg var alvorlig syk, eller at noe var galt. Men jeg var jo bare så inderlig glad og lettet. Det føltes som om jeg var 14 og ikke 74 år. Dette er en av mine aller største dager som politiker, sier Alvheim.

Også i familien Yildiz' hjem flommet tårene da telefonen kom.

-  Jeg hadde fått noen signaler jeg tolket positivt, men var jo slett ikke sikker. Jeg skalv mens jeg ventet på telefonen, sier pappa Salim (34).

-  Det er nesten som om Mehmet er født på ny, jubler han og kona Aynor (31).

-  I motsetning til hva mørkemannen Høybråten og fundamentalistene i SV mener er det dette som er Guds vilje. Dette er ingen tukling med skaperverket, men en mulighet for et sykt barn til å få leve. Skal det være mot Guds vilje? Det ligger jo så uendelig mange muligheter for syke mennesker i den nye teknologien. Framskritt og forskning som kan hjelpe folk med Parkinsons, kreft, sukkersyke og mye annet, sier Salim.

Framskritt

-  Det norske folk vil på sikt ikke akseptere at vi i dette landet ikke skal få ta del i dette. Tukling med skaperverket? Hø! Hva blir det neste, at vi ikke skal kunne ta medisiner? sier Alvheim.

Han tror liberaliseringen i lovverket vil tvinge seg fram.

Radiostyrt bil

-  Veldig mye skal klaffe for at alt skal gå bra. Men nå kan vi i alle fall sette i gang prosessen som kan gjøre gutten vår frisk, sier Salim.

Foreldrene prater med Mehmet om hva som kan og skal skje, uten at han forstår alt. Og i går var det nok uansett Alvheims gave som gledet gutten mest. En radiostyrt «Petter Solberg»-bil, som Alvheim hadde fått konsulenthjelp av den yngre garde på kontoret til å kjøpe inn. Tilfeldighetene ville at Mehmet hadde ønsket seg akkurat den bilen. Og det var kanskje ikke så rart at han spurte:

-  Mamma, kan ikke denne bestefaren komme hit litt oftere?

-  Jeg håper jeg får leve så lenge at jeg får se at dette går bra, sier John Alvheim.

DOBBEL LYKKE: Mehmet kunne i går juble over en dispensasjon fra bioteknologiloven som kan bidra til å gjøre ham frisk. Men han var mest opptatt av den radiostyrte bilen fra John Alvheim.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media