Kristen opplevde alle foreldres mareritt

Mamma Kristen gråt seg i søvn da ingen kom i sønnen (9) aller første bursdag

- Bare tre timer til vennene mine kommer. Dette er den beste dagen i livet mitt, sa sønnen. Men det var ingen som kom. Nå ber mamma Kristen alle foreldre huske å svare på invitasjoner. 

ALENE: Han hadde selv dekket bordet og ventet i enorm spenning til sitt første burdagsselskap. Men det var ingen som ville feire niåringens bursdag med ham. Foto: Kristen Layne
ALENE: Han hadde selv dekket bordet og ventet i enorm spenning til sitt første burdagsselskap. Men det var ingen som ville feire niåringens bursdag med ham. Foto: Kristen LayneVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Jeg skriver dette med hovne øyne, som fortsatt svir etter at jeg gråt meg selv i søvn».

Slik åpner amerikanske Kristen Layne sitt hjerteskjærende blogginnlegg om sønnens niende bursdag. Ingen - ikke én - møtte opp for å feire at Mahlon Layne ble ni år gammel, og mamma Kristen valgte å dele bilder fra bursdagsselskapet som aldri ble noe av.

Affæren blir ekstra ille av at dette var Mahlons aller første ordentlige bursdagsselskap, og mamma Kristen åpner bloggen med å be alle foreldre skjerpe seg og huske å gi skikkelig tilbakemelding på om barna deres kommer i selskapet eller ei.

Begeistring blir til skuffelse

Etter å ha fått hjemmeundervisning i flere år begynte bursdagsgutten omsider på vanlig skole i august i år da familien flyttet.

«Han delte ut mange invitasjoner til sine venner på skolen, og telte ivrig ned dagene, timene og minuttene til sin aller første bursdag. Når dagen endelig kom var han oppe før sola. Han blåste ballonger, vasket rommet sitt, la fram klærne han ville gå med, dekket bordet og satt nøye sammen godteposer til vennene sine», skriver hun.

Mamma Kristen hadde ikke fått noen svar på bursdagsinvitasjonene, og skriver at hun i sitt stille sinn hadde tenkt skrekktanken «hva om ingen møter opp?». Folk hun hadde snakket med i sin nye hjemby forsikret henne likevel om at dette var kotymen her, og at det nok vil bli feiring skulle hun se.

- Bare tre timer til vennene mine kommer. Dette er den beste dagen i livet mitt, mamma, skriver Kristen Layne at sønnen sa til henne.

Sønnen nektet å gi opp håpet

Etterhvert som klokka tikket begynte Kristen å innse at hun hadde hatt rett. Sønnen skulle holde sitt første bursdagsfest og ingen kom til å komme. Siden hun var ny i byen hadde ikke Kristen telefonnummer til noen av foreldrene i klassen.

Sønnen hennes var ifølge mamma sistemann til å gi opp håpet. Han patruljerte opp og nede gata, sikker på at vennene hans bare hadde gått til feil hus eller var forsinket.

Da den ferske niåringen omsider innså realiteten, at ingen tok seg bryet til å feire dagen hans, skal han ha falt sammen i tårer.

- Det er ingen som kommer, pappa. Jeg er nok ikke så populær på skolen, skal han ha sagt.

- Helt knust

«Ord kan ikke beskrive hvor vondt det var å se min lille gutt sitte alene på bursdagsbordet sitt, helt knust».

I et forsøk på å redde dagen tok mamma og pappa niåringen med på bowling. I ettertid skrev hun blogginnlegget for å be andre foreldre huske å svare på bursdagsinvitasjoner, så ingen andre niåringer skal måtte feire dagen sin alene.

PS! Noen fortellinger har heldigvis en lykkelig slutt. Ettterhvert som mammas blogginnlegg ble spredd på internett, har mange anonyme givere sendt gaver og hilsener i posten. Flere har også sendt henne sine historier om liknenede hendelser. Ifølge Kristen Layne synes sønnen, som snart smykke seg med tittelen ni og et halvt år, det var litt fint å høre at han ikke var den eneste gutten i USA som måtte feire bursdagen sin alene.