-  Mamma kunne vært i live i dag

Lidvor Giske døde etter ti dager på Ålesund sjukehus med tarmslyng. Barna mener dårlig bemanning i julehøytida i fjor er grunnen til at moren deres ikke ble operert i tide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅLESUND/BERGEN (Dagbladet): De fem barna til Lidvor Giske trodde moren var i de beste hender da hun ble innlagt på Ålesund sjukehus i fjor jul.

Ti dager seinere ble hun funnet død på gulvet.

Nå er sjukehuset politianmeldt, skriver Sunnmørsposten.

-  Dette gjør vi for å plassere ansvaret. Fylkeslegen har på to og en halv linje uttalt at det ikke har skjedd feil i behandlingen, sier de pårørendes advokat, Odd Arne Nilsen, til Dagbladet. En sakkyndig rapport bestilt på oppdrag fra Nilsen, erklærer derimot at pasientens tilstand ved innleggelsen ble vurdert som mindre alvorlig enn tilfellet var.

Syk julaften i fjor

-  Hun burde vært operert etter fire dager. Vi setter spørsmålstegn ved om bemanningen under høytidene er forsvarlig. Vi sitter igjen med skyldfølelse. Hvorfor slo vi ikke i bordet? Dødsbudskapet kom som et sjokk på oss, sier datteren Judith Giske til Dagbladet.

Den 73 år gamle moren hennes feiret julaften sammen med henne og familien i fjor. Utpå kvelden følte Lidvor Giske seg dårlig. Hun kastet opp og hadde sterke magesmerter. Dagen etter ble hun innlagt ved Ålesund sjukehus. Innleggende lege mente det kunne være tarmslyng eller matforgiftning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.