Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mamma, mamma kom ut !

Fire familiemedlemmer livstruende skadd i Bergen.

VÅKNET AV ROP: Nabo Anne-Lise Gulbrandsen og mannen våknet av rop og røyk fra naboen. Foto: Leif Stang /Dagbladet.
VÅKNET AV ROP: Nabo Anne-Lise Gulbrandsen og mannen våknet av rop og røyk fra naboen. Foto: Leif Stang /Dagbladet. Vis mer

SØREIDGREND/OSLO: - Mamma, mamma, kom ut, ropte barnet som kom seg ut sammen med faren fra det brennende huset i boligstrøket i Søreidgrend i Bergen tidlig lørdag.

Nærmeste nabo, Anne-Lise Gulbrandsen (52), forteller til Dagbladet om branndramaet lørdag morgen. Stemmen de våknet av ropte og ropte.

Seinere ble fire familiemedlemmer båret ut av det fullstendig røyklagte huset av ambulansepersonell og brannmannskap.

Brannmannskap og biler var på brannstedet tolv minutter etter at brannen ble meldt.

BERGEN: En familie på seks personer ble brakt til sykehus etter at en brann brøt ut i de tidlige morgentimer 4. januar. Brannen brøt ut i den ene delen av en tomannsbolig i Ytrebygda ved Flesland i Bergen. Fire av de seks personene fikk livreddende førstehjelp på stedet. Video: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Livstruende skadd

Ifølge TV 2 er fire av personene livstruende skadd. Politiet bekrefter overfor Bergens Tidende at det er både voksne og barn blant de skadde

Nabo Anne-Lise Gulbrandsen forteller til Dagbladet at hun holdt rundt familiemedlemmet som ropte etter de andre inne i huset.

- Jeg prøvde å trøste. Det var alt jeg kunne gjøre. Far og en annen nabo prøvde å knuse ruter for å få ut røyken, sier hun.

Hun og mannen Jarle Gulbrandsen bor i den andre leiligheten i tomannsboligen i Skraneveien der brannulykken sør for Bergen sentrum skjedde.

PÅ PLASS ETTER TOLV MINUTTER: Brannvesenet utenfor huset i Søreidgrend i Bergen ved 09-tiden etter at brannen var slokket. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix.
PÅ PLASS ETTER TOLV MINUTTER: Brannvesenet utenfor huset i Søreidgrend i Bergen ved 09-tiden etter at brannen var slokket. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix. Vis mer

Våknet av rop klokka 06.30

De våknet av rop utenfor like før klokka 06.30, og oppdaget da at det var røyk inne hos dem selv.

I den andre delen av huset kunne de se svart av røyk gjennom alle vinduer, men ikke flammer umiddelbart.

Nabofamilien som ble rammet av brannen har sju medlemmer, hvorav seks var hjemme da boligen ble fullstendig røyklagt.

Jarle Gulbrandsen hadde en brannslange liggende på kjøkkenet og løp ut med den.

- Veldig hyggelig familie

Han så ingen flammer, bare masse røyk. Da var brannmannskap på plass like etter og tok seg inn.

UTLUFTING: Politi og brannmannskap foran tomannsboligen i Søreidgrend lørdag ettermiddag. Brannvesenet har registrert hvor brannen startet tidlig lørdag. Foto: Leif Stang / Dagbladet.
UTLUFTING: Politi og brannmannskap foran tomannsboligen i Søreidgrend lørdag ettermiddag. Brannvesenet har registrert hvor brannen startet tidlig lørdag. Foto: Leif Stang / Dagbladet. Vis mer

Jarle og Anne-Lise Gulbrandsen har vært naboer til den brannrammede familien på sju et par års tid.

- Veldig hyggelige mennesker. De er innom rett som det er, og byr på mat de har lagd selv, sier Anne-Lise Gulbrandsen til Dagbladet.

Startet over kjelleretasjen

VET HVOR BRANNEN STARTET: Innsatsleder John Magnus Birkeland i Bergen brannvesen. Foto: Leif Stang / Dagbladet.
VET HVOR BRANNEN STARTET: Innsatsleder John Magnus Birkeland i Bergen brannvesen. Foto: Leif Stang / Dagbladet. Vis mer

Innsatsleder John Magnus Birkeland i Bergen brannvesen sier til Dagbladet at brannen kan ha startet i boligens andre etasje, over kjelleretasjen.

- Vi driver nå med ventilering av huset. Det er fremdeles mye røyk inne. Seinere vil politiet komme inn for å søke etter brannårsak, sier Birkeland.

Et air condition-anlegg var i bruk lørdag ettermiddag for å drive ut røyk.

Inn først søndag

Politistasjonssjef Torgils Lutro i Bergen sier til Dagbladet ved 16.30-tiden at politiet ikke har fått noen ny informasjon fra Haukeland om helsetilstanden til pasientene etter brannen.

Brannårsaken blir ikke undersøkt i detalj i dag.

- Teknikere har vært inne i boligen i dag, tatt bilder og skaffet en oversikt. Men de tekniske undersøkelsene starter først søndag, sier politistasjonssjef Torgils Lutro.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media