Mamma og pappa sender au-pairen på foreldremøte

Au-pair ordningen innbyr til svart arbeid og løgn, hevder jusekspert.

ØKER STADIG: Antall au-pairer i Norge øker stadig. Undersøkelser viser også at mange av dem utfører langt mer arbeid enn de 30 timene de ifølge kontraktene har anledning til å jobbe i uka. Foto: SJUR STØLEN
ØKER STADIG: Antall au-pairer i Norge øker stadig. Undersøkelser viser også at mange av dem utfører langt mer arbeid enn de 30 timene de ifølge kontraktene har anledning til å jobbe i uka. Foto: SJUR STØLEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Samtidig som den «gamle» yrkesgruppa hushjelp er på full fart tilbake i Norge, advarer en jusekspert på Institutt for offentlig rett ved Universitet i Oslo mot dagens au pair-ordning.

Det er bare Norge og fire andre land i Europa som fortsatt har en slik «kulturutveksling» med lov til maksimum 30 timers husarbeid i uka til fast månedslønn på 5 000 kroner i måneden.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer