Mamma på 22 år knivdrept

ULEFOSS i Telemark (Dagbladet): Hun reiste fra samboeren sin like før nyttår. Lørdag skaffet Tonje Westlie (22) barnevakt for deres felles barn på 16 måneder for å dele ting etter bruddet. Det ble skjebnesvangert. Hun ble slått til blods og drept med en brødkniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hennes 28 år gamle ekssamboer er siktet for forsettlig drap. Han ligger kritisk skadd på Ullevål sykehus i Oslo etter å ha kjørt i en fjellvegg tre mil fra åstedet.

Tilstanden hans var i går kveld kritisk, men stabil.

Han hadde vært på flukt fra politiet i et halvt døgn da bilen han kjørte skar ut av veien og ble knust mot en fjellvegg på fylkesveien mellom Notodden og Bø.

Helikopter-bistand


28-åringen ble brakt til sykehus med det samme helikopteret som hele natta hadde bistått politiet i jakten på ham.

- Vi vet ikke når han forlot huset og nøyaktig når drapet skjedde. Vi vet heller ikke hvor han har kjørt eller vært før ulykken inntraff, sier politiinspektør Petter Sødal i Skien politidistrikt.

Ved 01-tida natt til i går ble tragedien oppdaget i et hus noen hundre meter fra Holla hovedgård på Ulefoss. Det var familie og venner av avdøde og siktede som kom til huset.

Kom ikke tilbake


Bakgrunnen var at 22 år gamle Tonje Westlie ikke hadde kommet for å hente deres felles barn, ei jente på 16 måneder.

Venner av paret forteller til Dagbladet at utgangsdøra var låst, og at de måtte bryte seg inn. De ble møtt av et sjokkerende syn i rommet rett innenfor inngangen.

Politiinspektør Petter Sødal vil ikke si hvordan kvinnen ble drept. Hun skal i dag obduseres på Rettsmedisinsk institutt i Oslo. Men på informert hold får Dagbladet opplyst at den 22 år gamle mora ble knivstukket og slått til døde med stump vold i sitt tidligere hjem.

Den dramatiske slåsskampen skjedde i stua. Åstedet bærer preg av at hun har gjort kraftig motstand.

Parets 16 måneder gamle datter er tatt hand om av barnevernet.

Sjalusi


Tonje Westlie ble sist sett ved sitt tidligere hjem klokka 12 lørdag formiddag. Hun var kommet tilbake til ekskjæresten for å dele ting etter bruddet i det over to år lange samboerskapet. Uten vitner og med en siktet liggende kritisk skadd på sykehus, vet politiet foreløpig lite om de konkrete omstendighetene. Politiet fikk i går bistand av tekniske eksperter fra Kripos.

- Vi vet ikke hvor lenge hun har vært død før hun ble funnet. Men hun er ikke blitt drept umiddelbart før, sier politiinspektør Sødal.

Bekjente av samboerparet sier til Dagbladet at det skal ha vært konflikter i forholdet på grunn av siktedes sjalusi.

I romjula flyttet den 22 år gamle kvinnen ut. Siktede skal ha tatt det svært hardt.