APRILS SKOLE: Utenfor April Jones' skole i Machynlleth har vennene hennes pyntet med rosa slør og bygd navnet hennes med legoklosser. Det var her moren Coral var på møte da April forsvant på kvelden mandag 1. oktober. Foto: Gunnar Ringheim/ Photo/ Dyfed-Powys Police/NTB Scanpix
APRILS SKOLE: Utenfor April Jones' skole i Machynlleth har vennene hennes pyntet med rosa slør og bygd navnet hennes med legoklosser. Det var her moren Coral var på møte da April forsvant på kvelden mandag 1. oktober. Foto: Gunnar Ringheim/ Photo/ Dyfed-Powys Police/NTB ScanpixVis mer

Mamma på foreldremøte da April ble bortført

Da benyttet Mark Bridger sjansen til å lokke med seg femåringen, mener politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON/MACHYNLLETH (Dagbladet): Mens Coral Jones (40) deltok på et kort foreldremøte på datterens skole, lekte April med vennene sine utenfor boligen deres, noen hundre meter unna.  

Rasende tilskuere Mark Bridger ble i formiddag dag framstilt for retten Aberystwyth anklaget for å ha kidnappet og drept April Jones (5), samt for å ha skjult og kvittet seg med liket.

Da politibilen med Mark Bridger ankom rettslokalet, ble den drapssiktede 46-åringen møtt med aggressive tilrop fra folk på gata.

En av de rasende tilskuerne kastet en flaske mot bilen.  

Forstår anklagene Mark Bridger ble ført inn i retten av to sikkerhetsvakter.

Ifølge Sky News' reporter som var inne i lokalet, var Bridger ubarbert og så sliten ut.

Han svarte bekreftende på spørsmål om at han forstod anklagene som er rettet mot ham. Retten i Aberystwyth bestemte at Bridger skal møte i en høyere rettsinstans onsdag 10. oktober.  

Mann med veske Mark Bridger ble pågrepet forrige tirsdag rett ved elva Dyfi, som renner ut i Irskesjøen seks-sju kilometer lenger vest i Wales. Vitner har forklart at de så en mann med ei stor sort veske i området i det aktuelle tidspunktet.

Politiet beslagla bilen hans på et verksted i ytterkant av landsbyen.

Det var Aprils venninne som forklarte at femåringen hadde gått inn i en bil, som politiet mener er drapssiktedes. Mark Bridger skal være en venn av Aprils pappa og hans datter kjente April.

Politiet tror at April har gått frivillig inn i bilen til Bridger fordi hun stolte på ham.

Hva Bridger eventuelt skal ha lokket henne med, foreligger det ingen opplysninger om foreløpig.  

Fortsetter søket Aprils mamma klamrer seg til håpet om å finne datteren og oppfordrer til fortsatt leting. Både i områdene rundt Machynlleth og i elva Dyfi søkes det etter den lille jenta på åttende døgnet.

Letemannskaper Dagbladet snakket med i Machynlleth i helga, fortalte at de var slitne, men ikke tenkte tanken på å gi seg før April er funnet.