- Mamma pleide å brenne meg med sigaretter

8 og 10-åring skal ha blitt tvunget til å spise av seg selv. Guttekvinnen «Adam» (33) tiltalt i tortursak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les alle sakene om guttekvinnen her

(Dagbladet.no): Barbara Skrlova (33) står tiltalt i det som er Tsjekkias verste barnemishandlingssak noensinne.

I flere måneder levde hun imidlertid som 13 år gamle «Adam» i Norge, mens hun skjulte seg for tsjekkiske myndigheter.

I rettssaken som nå pågår, er guttekvinnen og fem andre tsjekkere tiltalt for tortur av to brødre på 8 og 10 år fra og med sommeren 2006. Blant de tiltalte er også guttenes mor og tante. De var alle medlemmer av den religiøs sekten Den hellige gral-bevegelsen, som var grunnlagt av faren til Barbara Skrlova.

Dersom sektmedlemmene blir funnet skyldige, risikerer de opptil 12 års fengsel, skriver PraguePost.com.

Grov tortur

De verste tilfellene skal ha funnet sted i august samme år. Guttene ble fortalt at de skulle til en forbedringssanstalt. I stedet skal moren og tanten ha stengt dem inne i et hundebur i et hus nær Brno.

- Mamma pleide å brenne meg med sigaretter mens jeg sto på kne i buret, sa 8-åringen i retten.

- Det fantes ikke noen do så jeg tisset i buksene. Da straffet hun meg. Jeg fikk ikke rene bukser før tre dager senere.

13 ÅR GAMLE ADAM PÅ MARIENLYST BARNESKOLE VISTE SEG Å VÆRE 33 ÅR GAMLE BARBARA FRA TSJEKKIA: Nå står hun tiltalt for drukningsforsøk og tortur. Foto: POLITIET
13 ÅR GAMLE ADAM PÅ MARIENLYST BARNESKOLE VISTE SEG Å VÆRE 33 ÅR GAMLE BARBARA FRA TSJEKKIA: Nå står hun tiltalt for drukningsforsøk og tortur. Foto: POLITIET Vis mer

Guttene hadde forbud mot å snakke med hverandre. Dersom de brøt forbudet, skal det ha vanket straff i form av timevis med slag, brennmerking med sigaretter og kniv- og gaffelkutt.

- Av og til ble barna også tvunget til å straffe hverandre på denne måten, hevdet aktor Zuzana Zamoravcova i åpningsprosedyren.

I ett tilfelle skal 10-åringen også ha blitt tvunget til å late som om han var død. Meningen var at 8-åringen skulle tro at han hadde forgiftet broren sin. De tiltalte skal ha gravd et hull i bakken, og Jakub måtte ligge i timesvis i denne graven.

- Forsøkte å drukne 8-åring

Barbara Skrlova skal også ha tatt del i torturen av guttene i skrekkens hus.

Guttekvinnen skal blant annet ha klaget på guttenes oppførsel til de andre tiltalte, som deretter straffet brødrene. Hun skal også ha forsøkt å drukne 8-åringen i en vannbalje.

Broren hennes, Jan Skrla, skal dessuten ha forsøkt å få tanten til å kutte biter av guttene og fore dem med deres eget kjøtt og blod. Da tanten nektet, fikk han de andre tiltalte til å hjelpe ham med å utføre dette. Deretter brant han kuttstedet med sigaretter så ingen skulle oppdage hva som hadde skjedd.

Levde i skjul i Norge som «Adam» (13)

- Mamma pleide å brenne meg med sigaretter

I mai 2007 ble torturen oppdaget. To måneder tidligere hadde imidlertid Barbara Skrlova fått en ny identitet av sekten  som 13 år gamle Anna. Hun ble først sendt på fosterhjem sammen med de to guttene hun hadde vært med å mishandle. Guttekvinnen rømte deretter til Danmark som «Anicka», før hun endte opp som «Adam» i Norge

«Adam» begynte på Marienlyst barneskole i Oslo, der han utmerket seg med sine evner i matematikk og pianospill. Etterhvert fortalte han om overgrep til lærerne sine og til representanter for barnevernet og politiet, blant annet så skulle ha blitt solgt som 13 år gammel jente til pedofile kunder. Mannen som hadde spilt «Adams» far i Norge ble siktet i saken.

Imidlertid kom guttekvinnens ekte identitet for dagen, og Barbara Skrlova ble sendt tilbake til Tsjekkia i januar, der hun står tiltalt for tortur og mishandling ikke ulik den hun lot som om hun selv var utsatt for.

FANGEHULL: Her ble 8-åringen holdt fanget i flere måneder. Han skal ha blitt nektet mat over lange perioder. Mishandlingen ble tatt opp ved hjelp av babymonitoren, og overvåkningsfilmene er nå et viktig bevis mot sektmedlemmene.
SKREKKENS HUS: I dette rekkehuset nær Brno skal 8 og 10-åringen ha blitt mishandlet og torturert på det groveste. Brødrene skal ha blitt tvunget til å spise deler av sin egen kropp.