Mamma rappet reisekassa

Lurte reisearrangør og skole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 35 år gammel mamma må i fengsel etter at stjal fra reisekassa til en 10. klasse som skulle på tur til Polen. Hun påtok seg ansvaret for økonomien da klassen skulle på tur til Auschwitz, skriver Agderposten.

Håpløs situasjon

Nå etterlyser reisearrangøren Hvite Busser mer kontroll over økonomien. Flere millioner kroner blir i dag oppbevart i såkalte foreldrekasser.

- Situasjonen er håpløs, sier direktør Willy Mo i Hvite Busser til Agderposten.

Moren klarte å lure Hvite Busser til å tro at alt var betalt, og det var ingen som merket noe før klassen var på god vei til Polen.

-Det er god grunn til å advare foreldre som skal arrangere tilsvarende turer. Sørg for at det blir ført en skikkelig kontroll over økonomien, sier direktør Willy Mo i Hvite Busser.

Må i fengsel

Den grådige mammaen ble dømt til 45 dager betinget og 45 dagers ubetinget fengsel for underslaget. Skolen ser på underslaget som en sak mellom moren og de andre foreldrene.

- Vi er ikke part i saken men er blitt orientert underveis, sier skolens rektor til Agderposten.

Kvinnen ble ikke dømt til å tilbakebetale pengene av Aust-Agder tingrett, men ifølge Agderposten skal hun ha inngått en avtale om et privat lån i banken som ble svindlet. Noe av pengene har kommet til rette igjen, men fortsatt mangler det 167.000 kroner.