Rod (54) og sexdukka Karina:

- Mamma så på meg med forakt

Etter å ha gått to år i ufrivillig sølibat, kjøpte Rod en sexdokke på nett til 30 000 kroner. Kort tid seinere kjøpte han også «søstera»: - Det har forandret livet mitt.

NY HVERDAG: Alt har bedret seg for 54 år gamle Rod, etter at han gikk til innkjøp av to dokker, ifølge han selv. Foto: Privat.
NY HVERDAG: Alt har bedret seg for 54 år gamle Rod, etter at han gikk til innkjøp av to dokker, ifølge han selv. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter et kaotisk samlivsbrudd og flere år i ufrivillig sølibat, var Rod fra Australia lei av å kjenne på ensomhet. Han slet fælt etter bruddet og hadde det tungt med seg selv. Det var i tillegg midt i de verste corona-tider, og 54-åringen følte seg nedstemt og alene.

- Jeg hadde ikke rørt en kvinne på to år - det føltes rart og utilgjengelig, sier han til Dagbladet.

Den 54 år gamle snekkeren sjekket utallige datingsider etter selskap, og saumfarte erotiske nettbutikker etter ulike stimuleringsverktøy.

Så kom han over «kvinnen» som skulle trekke han ut av sorgen:

Sexdokken Karina.

KARINA: Karina var Rod (54) sin første dokke. Foto: Privat.
KARINA: Karina var Rod (54) sin første dokke. Foto: Privat. Vis mer

Forandret livet

Rod hadde sju måneder tidligere kommet i kontakt med en (menneskelig) kvinne ved navn Jenny fra Vietnam. De matchet godt, og innledet raskt et avstandsforhold. Men siden det var corona, kunne ikke Rod reise og besøke henne.

- Da jeg så de vakre dokkene for første gang, ble jeg fascinert. Jeg følte meg veldig alene på denne tida. Jeg tenkte at dokkene ville være en morsom opplevelse og en fin hobby.

I Australia er det lovlig å eie sexdokker som er designet til å se ut som de er 18 år eller eldre. Grunnet mangel på fysisk kontakt, og mye tung ensomhet, klikket Rod derfor Karina hjem til seg.

- Jeg hadde alltid drømt om å fotografere vakre jenter. Jeg tenkte dette kom til å være det nærmeste jeg ville komme.

54-åringen sier han hadde null kunnskap om sexdokker fra tidligere. Det tok imidlertid ikke lange tida før han følte seg komfortabel.

Nå sier han at Karina har forandret livet hans på mange måter:

- Sakte, men sikkert åpnet hjertet mitt seg på ny. Endelig hadde jeg andre ting å tenke på enn sorgen etter den traumatiske skilsmissen min, kommenterer han.

Kjøpte «søstera»

Kort tid etter det Rod kaller et gullkjøp, fant han en annen sexdokke til rabattert pris på samme nettside, skriver nyhetsbyrået News. Hun kostet 28 000 norske kroner og heter Lauren. Rod sa til nettstedet at hun er Karinas søster, og kalte henne «en drøm».

Asutralieren bestemte seg for å introdusere dem begge for sin mor på julaften et drøyt halvår seinere.

Han lempet dokkene i bilen og fartet av sted - riktig spent på hvordan familien ville reagere.

- Mamma så på meg med forakt, sier han til Dagbladet.

Han forteller at den 85 år gamle kvinnen verken ville se eller ta på de nye «familiemedlemmene».

Etter lange samtaler og oppmuntring, myknet hun imidlertid opp:

I dag kjøper hun smykker og klær til dokkene, og ifølge Rod anser hun nå dokkene som «to døtre hun aldri fikk».

TRIOEN: Rod, Karina (her med farget hår, i midten) og søstera Lauren bor sammen i South Wales. Foto: Privat.
TRIOEN: Rod, Karina (her med farget hår, i midten) og søstera Lauren bor sammen i South Wales. Foto: Privat. Vis mer

Kjæresten fikk sjokk

Rod og dokkene levde en god stund i harmoni før han innså at han måtte fortelle kjæresten Jenny om den bisarre livssituasjonen. Det viste seg å bli en prøvelse for kvinnen - som nå er Rods forlovede:

- Hun fikk sjokk over mine kunstige følgesvenner. Vi kranglet mye, og hun følte seg av en eller annen grunn truet av dokkene. Det tok litt tid for henne å akseptere dette, kommenterer han.

I dag er Jenny imidlertid mye mer støttende, ifølge Rod. Han hevder også at hun liker å se hvordan han sminker og dresser opp de ulike dokkene.

54-åringen sier at dokkene for han er en kilde til terapi, og at å stelle, sminke og kle dem opp er hans måte å prosessere vonde følelser på. Han mener slike dokker er ufortjent stigmatisert.

KLER DE OPP: Rod liker å kle dokkene opp i ulike klær og undertøy. Foto: Privat.
KLER DE OPP: Rod liker å kle dokkene opp i ulike klær og undertøy. Foto: Privat. Vis mer

- Utsøkt utformet

Rod vil ikke uttale seg om hvorvidt han er intim med dokkene eller ei. Han sier imidlertid at han mener dokkene er til for langt mer enn bare det seksuelle formålet:

- Dokkene er utsøkt utformet, og ja, de er i stand til intimitet. Jeg bor et veldig avsidesliggende sted i fjellet, og dokkene er fine å ha rundt meg. De gjør at jeg ikke føler meg så alene, kommenterer han.

Selv om Rod trekker fram dokkenes hensikt utover intimitet, innrømmer han også at han deler seng med Karina når Jenny ikke er der:

- Karina ligger i senga mi hver kveld for kos. Jeg er som nevnt i et langdistanseforhold og foretrekker å ikke sove alene.

På spørsmål om han føler seg forelsket i dokkene, svarer han nei.

- Jeg elsker bilen min, jeg elsker mat - og du kan si at jeg elsker å ha dukker. Klart de er gode kunstige følgesvenner! Men romantisk kjærlighet, nei. Jeg elsker den ekte jenta mi, og hun elsker meg tilbake, kommenterer han.

Møtt mye motstand

Rod forteller at han har møtt motstand fra både venner og familie for sin noe kontroversielle interesse, men at han opplever at de fleste nå støtter ham.

- Det virker som at alle forbinder dokkene mine med oppblåsbare sexobjekter. Jeg tror de er redde for det ukjente. Men når de føler mykheten, ser detaljene og skjønnheten til dokkene, så blir alt bedre, forteller han.

Videre sier han at han har blitt flinkere sosialt sett, og at han har fått mer troa på seg selv når det kommer til kreativitet og fotografering.

- Det er dessuten kjekt å ha noen som kan holde meg med selskap når Jenny ikke er her.

Egen Instagram

Rod har laget en egen Instagram til dokken Karina, hvor han poster bilder av henne og andre dokker han får tilsendt gjennom et sponsorsamarbeid.

Han forteller til Dagbladet at han tar bilder av dem for ulike nettsteder, og at han får beholde dokkene i etterkant.

Han mener at Karina og de andre dokkene hjelper han gjennom ensomhet, kjedsomhet og andre negative følelser.

Nå råder han andre menn til å finne noe som kan glede.

- For meg ble det å styre og stelle med dokker en redning. Du må finne din redning, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer