Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mamma skrek i panikk da Oliver ble kidnappet

Familien til vesle Oliver tror kidnapperne vil kreve løsepenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Vi håper bare at Oliver blir funnet uskadd. Hjelp oss med å finne ham. Vi er dypt takknemlige for den hjelp som vi allerede har fått, sier Raymond Chaaning til danske B.T.

Han er talsmann for familien til vesle Oliver Chaaning (5) som ble kidnappet i Virum i Danmark i går. Da guttungen var på vei hjem fra barnehagen sammen med mammaen sin ble de overfalt av tre maskerte menn, som holdt moren fast mens de stakk av med guttungen. Deretter forsvant de i en bil med falske skilter.

Moren skrek panisk

- Jeg så moren stå utenfor og rope og skrike panisk. Et par førskolelærere sto i nærheten, og hun ropte til dem at de måtte ringe hennes mann. Det var veldig ubehagelig, sier et øyenvitne til avisen dk.

Olivers familie er svært rike, og bestefaren sier til Ekstrabladet at han er sikker på at det dreier seg om upressing:

- De er noen banditter. Det må være utpressing, sier bestefaren.

Han forteller at familien satt oppe hele natta og ventet på en telefon fra kidnapperne, i håp om å få gutten hjem i live så fort som mulig. Men kidnapperne har fortsatt ikke gitt lyd fra seg.

Styrtrik familie

image: Mamma skrek i panikk da Oliver ble kidnappet

Lille Oliver er yngste generasjon i en rik, dansk-kinesisk restaurantfamilie, som har drevet restauranter i Danmark i mer enn 25 år. Dette har gjort at de i dag er en svært velstående familie.

Også dansk politi tror gutten er kidnappet med tanke på å kreve løsepenger, men de vil torsdag morgen ikke si om det er framsatt noe krav.

- Vi holder alle muligheter åpne, sier visepolitiinspektør Uffe Stormly ved Nordsjællands Politi.

Flere øyenvitner så de tre maskerte mennene forsvinne med guttungen. Signalementet av de tre kidnapperne har foreløpig gitt politiet få spor å gå etter:

To av mennene beskrives som av ukjent nasjonalitet og ukjent høyde og kroppsbygning. Begge var maskert med hvite masker eller luer med huller til øynene, og mørke luer eller hetter over der.

Falske skilter

Den ene mannen hadde mørke klær, mens den andre hadde blå og slitte vaskede jeans. Den tredje kidnapperen mangler signalement - men man tror det er en mann.

De tre forsvant i en mørk eller svart stasjonsvogn av nyere dato, med mørke vinduer. Registreringsnummeret, som politiet mener er falsk, er YJ 32 787.

SAVNET: Oliver Chaanhing (5) ble kidnappet på vei hjem fra barnehagen i går. Nå frykter familien de vil bli utpresset. Foto: POLITIET
SAVNET: Oliver Chaanhing (5) ble kidnappet på vei hjem fra barnehagen i går. Nå frykter familien de vil bli utpresset. Foto: POLITIET Vis mer

Olivers mor hadde akkurat hentet ham i Skovbakken barnehage på Geels Plass i Virum i går ettermiddag da kidnapperne plutselig dukket opp. En av mennene rev tak i moren bakfra og holdt henne fast, mens en annen mann tok Oliver.

Deretter løp de inn i bilen der sjåføren satt klar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media