Mamma stemplet som morder

Foreldrene til seks år gamle JonBenet Ramsey raser etter at en politietterforsker utpeker mora som drapsmann i en bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskeren Steve Thomas er den første personen som har vært offisielt tilknyttet saken og som har skrevet bok om den. Han er også den første etterforskeren som har utpekt og navngitt en mistenkt i saken. Og når «drapsmannen» utpekes til å være den seks år gamle barnemodellens mamma, måtte det vekke reaksjoner.

I boka «JonBenet: Inside the Ramsey Murder Investigation», hevder etterforskeren at Patsy Ramsey drepte sin datter i raseri over at datteren vætet senga. Deretter, hevder etterforskeren, skrev mora et utpressingsbrev for å få det hele til å fremstå som en bortføring.

Foreldrene John og Patsy Ramsey, som i sin bok «The Death of Innocence» støtter seg til teorien om at dattera ble drept av en pedofil inntrenger, raser selvsagt etter etterforskerens «avsløringer».

I et intervju i avisa Denver Post kaller de påstandene en skam. Etterforskeren Steve Thomas kaller de «en uerfaren idiot».

- En idiot

Etterforskeren hevder John Ramsey visste om konas udåd, men at han umiddelbart trådte inn og dekket over for henne. I boka skriver han også at foreldrene aldri spurte om akkurat hvordan dattera ble drept, noe etterforskeren syntes var rart.

- Det er så sinnssykt at det ville ha vært til å le av hvis det ikke hadde vært så tragisk, svarer John Ramsey på påstanden i avisintervjuet.

- Kjærligheten du har for ditt barn er uten forbehold. Kjærligheten du har for ektefellen er betinget; dreper du mitt barn, elsker jeg deg ikke lenger, sier han.

JonBenet ble funnet slått og kvalt i kjelleren av familiens hus i Boulder, Colorado, 26. desember 1996. John Ramsey fant liket av sin datter flere timer etter at Patsy Ramsey ringte politiet og sa hun hadde funnet et utpressingsbrev der det ble krevd penger for dattera.

Steve Thomas sa opp jobben sin som politietterforsker i 1998, etter å ha anklaget politisjefen for å ha smisket for Ramsey-familien og hevdet at politiet ikke var aggressive nok i sin etterforskning.

Politiet har aldri navngitt en mistenkt i drapet av den vesle jenta, men de har sagt at foreldrene er «under mistanke».

RASER: John og Patsy Ramsey reagerer voldsomt på påstandene fra politi-etterforskeren Steve Thomas. Han mener at moren drepte datteren.