Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mamma stjal - skyldte på sønnen (5)

Da foreldrene ble tatt i å stjele barnesko prøvde de å legge skylda på sin fem år gamle sønn. Etterpå ble han slått i ansiktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOSS/OSLO (Dagbladet): Den grove hendelsen fant sted på et kjøpesenter i Moss. Kvinnen hadde underskjørt ment å romme tyvegods.

Kvinnen, to menn og en liten gutt visste ikke at de ble overvåket av kameraer på Mosseporten senter i Moss før helga. Kvinnen tok et par barnesko inne på G-sport og satte dem på sønnen, mens mennene passet på.

Først forlot kvinnen butikken alene. Så ble gutten sendt ut med de nye, ubetalte skoene på føttene. Da også de to mennene forlot butikken uten å betale, ble de stoppet av senterets sikkerhetsfolk. De ble svært overrasket over det som skjedde da de påpekte at gutten hadde et par ubetalte, nye sko på beina.

Kynisk spill med barn

- Vi var fire vitner til at begge mennene, både faren og den andre, slo gutten i ansiktet flere ganger. Femåringen viste ikke noe tegn til reaksjon, sier aktivitetsleder Geir Saxegaard ved Mosseporten senter.

Han tror gutten var godt informert om hva som skulle skje før han fulgte med inn i butikken.

- Det var tydelig et innøvd og godt organisert spill der barnet var inkludert i de voksnes ugjerninger. Gutten verken skrek eller gråt, noe som ville vært normalt. Jeg tror han var klar over hele spillet, sier Saxegaard.

Lommer i underskjørtet

Guttens gamle sko var gjemt i ei veske. Da alle fire ble tatt med inn på et rom, ble det dessuten avslørt at kvinnen hadde spesialsydde lommer for tyvegods i underskjørtet.

- Det er andre gang vi avdekker slike skjørt. En av de to mennene forsøkte å rive det i stykker, forteller Saxegaard.

Fikk advarsel

De fire var under oppsikt allerede da de ankom kjøpesenteret ved 15-tida fredag.

- Vi har lært oss å se an folk. Det var kvinnens bekledning med stort, tykt skjørt og jakke som gjorde at vi fattet mistanke, sier aktivitetslederen, som også er sikkerhetsansvarlig.

Politiet bekrefter at fire personer ble bortvist fra stedet og at de fikk med seg en advarsel på veien.

For ei tid tilbake ble en annen familie tatt etter samme framgangsmåte ved Mosseporten.

- Men da var det tydelig at ungen ikke var drillet på forhånd. Det ble meget pinlig, sier Saxegaard.

Tok ost i ryggsekk

Han oppgir at 40 prosent av alle tyverier ved senteret foretas av utlendinger på gjennomreise, 40 prosent av utlendinger bosatt her i landet og 20 prosent av norske innbyggere.

- Vi pågriper ofte butikktyver, også barn som blir brukt av voksne tyver. Men at foreldre slår sitt barn i ansiktet for å dekke over eget tyveri, skjer heldigvis ikke så ofte, sier han.

To ganger må Saxegaard avbryte intervjuet på grunn av melding om tyveri over interncallingen. Denne gangen var ost blitt fylt opp i en ryggsekk.

BESLAGLAGT UNDERSKJØRT: Kvinnen som inkluderte sin sønn i butikktyveriet, hadde underskjørt med påsydde lommer for tyvegods. Geir Saxegaard viser fram et slikt skjørt fra et tidligere tyveri ved Mosseporten senter.