Mamma styrtet i døden

En barnesko, en åpen koffert og løse vrakdeler flyter i Rødehavet utenfor Sharm el-Sheikh i Egypt. Dykkerne har hittil funnet 60 kroppsdeler. Det er alt som er igjen av 148 menneskers liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS (Dagbladet): For mange var det en drøm. Feire jul og nyttår i Egypt, langt fra hverdagen og regnet i Frankrike. De fleste reiste i par, mange med barn, noen med barnebarn. Hele familier.

Ingen av dem overlevde.

Fatima Hijajs fem barn får aldri se mamma mer. Den 47 år gamle vaktmesteren fra Paris var i Egypt for andre gang. Hun elsket å reise. For en måned siden var hun i Marokko, men da for å begrave mora. Naboer i leiegården der hun bodde i Paris, er i sjokk.

- Hun var så snill, vennlig og vakker. Det er et stort tap, sier Robert til avisa Le Parisien.

Hun hadde bodd i rue Saussure i seks år, og gjorde rent for en del av beboerne. Nevøen Mohammed ventet på henne på flyplassen. Det siste han hørte var en telefon fra henne før hun gikk på flyet.

Familie på 11

Advokaten David Fouchard (35) er den eneste overlevende av sin familie fra Talant nær Dijon. Hans foreldre Philippe og Annie, broren Jean-Yves og kona, søstera Isabelle og ektemannen, samt deres i alt fem barn fra tre til ti år gamle var alle på ferie i Sharm el-Sheikh. Faren, Philippe Fouchard, var en internasjonalt kjent jurist.

Sønnen Davis var den eneste i familien som ikke kunne reise. Han mistet sine 11 nærmeste.

Luba Iordanov (44) var tidligere med på det bulgarkse landslaget i fektning. Hun og mannen Franck Emmercih, tannlege fra Forcalquier utenfor Marseille, hadde nytt ei uke med sol og sommer. Iordanov drev et kunstgalleri.

Savnet

11 personer kom fra Seine-Saint-Denis utenfor Paris. Sju av de omkomne hadde kjøpt billett i det samme reisebyrået i Pantin. Det gjaldt blant annet Michel Techi (45) engelsklærer og viseborgermester i Pantin. Han og samboeren Bernadette Iseler (40) hadde innvilget seg denne spesielle juleferien. Techi hadde to barn som nå er uten far.

Michel Lamy (41) borgermester i landsbyen Formigny i Calvados, er dypt savnet. Det samme er hans kone Frangoise og deres tre barn Maud (18), Claire (15) og Pierre-Louis. Formigny har vondt for å akseptere at de er døde, alle fem.

I nabofylket Orne er en familie på seks, familien Bisson, borte. Jean-Marc Bisson drev med fiskeoppdrett. Han og kona hadde med seg sønnene Romain (19) og Anthony (16) samt tvillingdøtrene Sarah og Suzy (15). Romain var frivillig brannmann. Bissons bror som bodde i nærheten av Paris, var også i dødsflyet.

148 menneskers liv fikk en brå slutt. De må ha registrert at flyet falt brutalt, 1500 meter på 17 sekunder.

Det blir en vanskelig oppgave å identifisere likene. Statssekretær Renaud Muselier måtte snu seg bort og vente før han kunne fortelle om plastposene med kroppsdeler han hadde sett på sykehuset i Sharm el-Sheikh i går.

Frankrike har allerede sendt DNA-eksperter til Egypt.

SAVNET: Fatima Hijaj elsket å reise og var i Egypt for andre gang. Nå etterlater hun seg fem barn.
LETER: Redningsmannskap leter etter vrakrester og omkomne passasjerer etter den tragiske flyulykken lørdag hvor 148 mennesker omkom. Jobben med å identifisere likene er vanskelig.