«Mamma syntes det var greit at vi drepte ham»

Sønnen (16) som drepte sin far på sykehuset i Arendal i fjor, fortalte politiet at moren ikke ble med på drapet fordi hun ikke tålte blod. Men hun hadde ikke noe imot at han ble tatt av dage.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL (Dagbladet): - Mamma syntes det var greit at vi drepte ham, hevdet sønnen i avhør like etter drapet. Han fortalte rg at moren aldri sov uten å ha en kniv under puta, fordi hun var livredd sin ektemann.

Moren en pådriver

Da kosovoalbaneren ble drept i sykesenga, satt ektefellen og en nå 18 år gammel datter på TV-stua. Sønnen og eldstedatteren gikk på rommet og utførte drapet.

I avhør like etter ugjerningen fortalte gutten at de to andre befant seg på utsiden, og at de avtalte at de ville hjelpe til dersom de ikke lyktes i å drepe faren. I flere politiavhør trakk han sin mor dypt inn i planleggingen av drapet.

I Nedenes tingrett i går endret han forklaring og hevdet at beslutningen om å drepe faren først ble tatt mens han og den incestmisbrukte storesøsteren (20) sto med hver sin kniv inne på rom 025 på sykehuset.

Kveling eller kniv?

For påtalemyndigheten er det viktig å belyse om de fire tiltalte hadde anledning til - og faktisk vurderte - om de skulle drepe før de gjennomførte handlingen.

Statsadvokat Erik Erland Holmen dokumenterte politiavhørene, der det framkommer at alle fire først diskuterte om de skulle drepe mannen ved å kvele ham.

16-åringen mente det var riktig å drepe faren, så familien kunne leve et rettferdig liv.

- Mange i familien ville bli fri i livet hvis pappa ble drept, hevdet sønnen.

- Hadde han ingen gode sider? spurte statsadvokat Holmen.

- Han hadde bare gode sider når han var bortreist, sa sønnen.