Mamma tiltalt for drap på datteren

Caylee (3) ble meldt savnet av bestemor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I flere måneder har etterforskere, frivillige og familie lett etter tre år gamle Caylee som har vært sporløst forsvunnet i Florida. Nå mistenker politiet at moren, 22 år gamle Casey Anthony, har drept den lille jenta etter at hun løy i avhør, melder AP.

Tiltalt for overlagt drap

I dag møtte moren i retten for å høre dommer John Jordan lese tiltalen mot henne. Hun nekter for å ha hatt noe med datterens forsvinning å gjøre. Anthony ble arrestert i går og er tiltalt for overlagt drap, barnemishandling i tillegg skal hun ha løyet fire ganger for etterforskerne om datterens forsvinning.

Ap skriver at forsvinningen har preget Orlando-forstaden hvor familien bor. Mange frivillige her i flere måneder lett etter den lille jenta med brunt hår og pannelugg.

Det har ikke blitt funnet noe lik og påtalemyndigheten syntes det var svært underlig at det tok en måned før noen tok kontakt med myndighetene for å melde fra om treåringens forsvinning. Moren blir nå sittende i varetekt til rettssaken er over.

Vil fortsette å lete

Sheriff i Orange County, Kevin Beary sier til AP at etterforskerne er fornøyde med tiltalen og konklusjonen: At Caylee ble drept..

- Nå snakker jeg som en far, og det har ikke gått en dag uten at jeg har håpet at bevisene vi har samlet ikke ville stemme med det som var åpenbart.

HVOR ER CAYLEE? Bestemoren meldte treåringen savnet i juli. Foto: AP/SCANPIX
HVOR ER CAYLEE? Bestemoren meldte treåringen savnet i juli. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Han forklarte at de vil fortsette å lete etter jenta.

- For Caylees besteforeldre, de som elsket henne og for de som har jobbet med denne saken på alle nivåer vil vi fortsette å gjøre det som står i vår makt for å finne lille Caylee.

Bilen luktet død

Dersom moren blir dømt for overlagt drap risikerer hun dødsstraff eller fengsel på livstid.

Det var Caylees bestemor som slo alarm og kontaktet myndighetene i juli. Hun fortalte at hun ikke hadde sett barnebarnet på en måned og at datterens bil luktet død.

Mor Casey forklarte at hun hadde latt datteren være med en barnevakt i juni og at begge to var borte da hun kom hjem fra jobb. Hun forklarte videre at hun brukte en måned på å lete etter datteren, men at hun aldri ringte og meldte fra fordi hun var redd.

Etterforskerne fant raskt hull i forklaringene hennes. Leiligheten hvor Casey Anthony skulle ha etterlatt datteren hadde stått tom i flere måneder. De har også forklart at hun løy når hun sa at hun jobbet som en eventplanlegger i en fornøyelsespark.

Mamma tiltalt for drap på datteren
TILTALT: 22 år gamle Casey Anthony er tiltalt for å ha drept datteren sin.