Mamma tok farvel

- Du var uovervinnelig. Langt inn i evigheten vil jeg elske deg. Slik var mamma Marits siste hilsen til sønnen Benjamin Hermansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med stor sorg og varme følelser ble 15-åringens minne hedret i en verdig seremoni i Holmlia kirke i dag.

- Din død var ufattelig grusom og ond, men selv i den skinner varmen og kjærligheten gjennom, sa Benjamins mor, Marit Hermansen, ved sin sønns båre. Benjamin var hennes eneste barn.

- I 15 år har du fylt livet mitt. Vi har stått tett og trygt sammen i alle gleder og sorger. Nå blir din styrke og stolthet min. Den varme og kjærlighet som strålte fra deg vil alltid være med meg, sa Marit Hermansen.

- Vi er alle like

I den vakkert pyntede kirken var det flere som ville framføre en siste hilsen til Benjamin. Rektor Ole Jakob Aas talte på vegne av elever og lærere ved Holmlia skole, mens fem av 15-åringens venner fremførte den selvkomponerte sangen «Song to Benjamin».

- Du døde fordi du var annerledes, men vi er alle like, var vennenes hyllest til Benjamin.

Biskop Gunnar Stålsett la vekt på håpet i sin tale til den fullsatte kirken.

- Protesten og skriket mot urett har hatt en dypere klang; Tro på at det onde ikke har det siste ordet. Håp om at fellesskapet varer ved, forbi det tunge farvel. Kjærlighet som skaper en ny begynnelse, sa Stålsett.

SØRGET: Med stor sorg og varme følelser ble Benjamin Hermansens minne hedret i en verdig seremoni i Holmlia kirke i Oslo. 
Foto: Lise Åserud/SCANPIX POOL
SØRGET: Med stor sorg og varme følelser ble Benjamin Hermansens minne hedret i en verdig seremoni i Holmlia kirke i Oslo. Foto: Lise Åserud/SCANPIX POOL Vis mer

Tilgivelse

Stålsett talte om forsoning og tilgivelse, også for dem som tok livet av den 15 år gamle gutten.

- De som i dag er fanget opp av rasistiske og nazistiske gjenger må få en sjanse til å bli satt fri. Også for dem må det være mulighet for tilgivelse og en ny begynnelse. De har en mor og far som trenger hjelp i den fortvilelse som har rammet dem, sa Stålsett.

Seremonien ble avsluttet med sangen «Fågel Fenix» av Mikael Wiehe, fremført av solist Marianne Beate Kielland.

(NTB)

SISTE FARVEL: - Din død var ufattelig grusom og ond, men selv i den skinner varmen og kjærligheten gjennom, sa Benjamins mor, Marit Hermansen, ved sin sønns båre. Her med biskop Gunnar Stålsett.Foto: Lise Åserud/SCANPIX POOL
SØRGET: Med stor sorg og varme følelser ble Benjamin Hermansens minne hedret i en verdig seremoni i Holmlia kirke i Oslo. Foto: Lise Åserud/SCANPIX POOL