Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mamma torturerte Bobby (10) til døde

På denne gården i ble Bobby (10) torturert til døde av mamma og stefar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tirsdag startet rettsaken som ryster Sverige.

Bobbys mamma (30) og stefaren (39) står tiltalt for å ha torturert og drept den utviklingshemmede tiåringen, på stefarens avsidesliggende gård ved Nässjö i Småland sør i Sverige.

Da statsadvokat Erik Handmark tirsdag leste opp alle tiltalepunktene i rettsal 1 i Eksjö tingrett, viste bilder av den døde 10-åringen og gikk detaljert gjennom de tekniske bevisene, satt mamma og stefar urørlig på tiltalebenken. Bare da aktor viste en undervannsfilm fra Lovsjön der liket av Bobby var dumpet, så stefaren bort og så ned i sine papirer, skriver Svenska Dagbladet.

Mammaen så i går rett på filmen, uten å vise tårer eller andre tegn på anger eller sorg.

- Hun sørger over ham, men stålsetter seg, sier forsvarer Anders Berggren.

For tiåringen Bobby startet marerittet da mamma i mai i fjor møtte en mann i Nässjö via en nettside for teletorgsjekking.

- Han elsket meg

Tiåringen har en arvelig kromosomforstyrrelse, som gir psykisk utviklingshemning og autistiske trekk. Problemer med å snakke, konsentrasjonsvansker og angst er kjennetegn. Et annet kjennetegn er å unngå øyenkontakt, noe som senere skal komme til å irritere hans stefar.

MISHANDLET TIL DØDE: Bobby (10) ble mishandlet til døde av mammas nye kjæreste. I dag fortalte mammaen i retten hvordan Bobby ble teipet fast til en stol utenfor dette huset og forlatt i vinterkulden. Foto: Scanpix
MISHANDLET TIL DØDE: Bobby (10) ble mishandlet til døde av mammas nye kjæreste. I dag fortalte mammaen i retten hvordan Bobby ble teipet fast til en stol utenfor dette huset og forlatt i vinterkulden. Foto: Scanpix Vis mer

I retten onsdag svarte kvinnen raskt, enkelt og rett på sak på aktors spørsmål, skriver Aftonbladet.

- Han likte ikke blikket hans, fortalte mamma.

Aktor Erik Handmark spurte om Bobby noen gang viste følelser.

- Ja, han pleide å si at han elsket meg.

Ifølge lærerinnen på spesialskolen nord for Göteborg var 10-åringen vært svært urolig på sensommeren i fjor. Et besøk hos mammas nye kjæreste på landsbygda i Småland ble avbrutt etter en snau uke.

Mammaen har i politiavhør fortalt at han bare skrek hele tiden.

Da hans mormor ringte til ham, ble han helt fra seg. En utrøstelig Bobby ble sendt til mormor, mens hans nyforelskede mamma reiste tilbake til kjærestens gård. 39-åringen fortalte henne aldri at han allerede har sonet tre år i fengsel for sexsadisme mot to andre kvinner.

Forlovet

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

Tre måneder etter at Bobbys mamma traff sexsadisten for første gang, forlovet de seg.

I august bestemte hun seg for å flytte til den avsidesliggende gården som mannen leier. Hun sluttet på jobben utenfor Göteborg, der hun i flere år hadde sortert skruer.

Etter den opprivende avskjeden i september, så ikke mormoren noe mer til Bobby. Men de snakket sammen to ganger på telefon. Den siste gangen var på julaften, da Bobby ringte for å takke for julegaven. Han sier ikke lenger at han savner henne.

- Skulle gjøre vondt

Etter en tid på gården, ble mannens SM-sex med mammaen stadig mer brutal. Hun sier at hun ba ham slutte fordi han gikk over grensen hun hadde satt, skriver Expressen.

- Han sa at det skulle gjøre vondt og fortsatte, forklarte hun i retten onsdag.

For 10-åringen startet det virkelige helvetet trolig sammen med snøfallet noen uker før jul. Da sluttet stefaren i sessongjobben hos en anleggsgartner. Både stefaren og mammaen ble gående hjemme i det rødmalte huset hele dagen. Ifølge politirapportene drakk de tett. Og mishandlet Bobby.

Sykemeldt

En uke før juleferien, 15. desember, ble tiåringen sykmeldt fra skolen.

På politiets detaljerte rekonstruksjoner i går, satt mammaen og stefaren uberørt og fulgte med på beskrivelsene av fastteipingen, eltorturen og snøskuffen som de brukte for å begrave den nakne guttekroppen under snøen.

Da juleferien er over blir Bobby sykmeldt igjen. Først har han feber, senere sykmeldes han for omgangsyke. Sykemeldingene varieres, men Bobby kommer ikke på skolen. Læreren ringer flere ganger og spør etter ham. Tre uker går. Helsesøster og skolesjefen ringer familien,og det blir avtalt et legebesøk i begynnelsen av februar.

Skolesjefen kontakter helsetjenesten i kommunen. Der er ikke familien registrert. Sosialtjenesten sier de ikke kan gjøre noe, fordi familien ser ut til å ta hånd om seg selv.

Til slutt avtaler skolesjefen at Bobby skal komme tilbake til skolen 30. januar.

Dagen før melder mamma sønnen forsvunnet utenfor et kjøpesenter.

Da har Bobby vært død i to uker.

Det dumpede liket blir først funnet på bunn av Lovsjön noen dager senere, etter at mamma pekte ut drapsstedet i et avhør.

Teipet fast

I rettsalen onsdag fortalte mammen om natten da Bobby døde. Klar i stemmen beskrev hun rolig hvordan hun og stefaren slepte tiåringen ut i snøen, kledde av ham, teipet ham fast på en stol og lot ham sitte der i minusgradene, før de til slutt slepte ham opp i sengen.

Deretter gikk de ned og spiste.

Senere gikk stefaren opp for å se til gutten. Han ropte til henne at hun også skulle komme opp. Da satt han over gutten og forsøkte munn-til-munn-metoden. Mens hun overtok gjenopplivingen, gikk stefaren for å ringe etter hjelp. Da Bobbys puls forsvant etter 15-20 minutter, gikk mammaen ned til kjøkkenet og spurte om han hadde ringt. Da han svarte nei, tok hun ikke selv telefonen for å ringe.

- Jeg var i sjokk og nedbrutt, forklarte hun selv i retten onsdag.

- Hvorfor ble dere igjen hos ham? ville aktor vite.

- Jeg hadde ingen penger og ingen steder å ta veien, svarte mammaen.

MINNEGUDSTJENESTEN: Sjette mai ble minnegudstjensten for Bobby holdt i Malmbäck kirke.
MAMMA TILTALT: I dag står mammaen og stefaren tiltalt her i tingretten i Eksjö.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media