Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mamma vil ha babyen tilbake

Mammaen til den nyfødte jentebabyen som ble funnet i et skogholt i Bohuslän fredag, vil ha barnet sitt tilbake. Pappaen til barnet visste ingenting om graviditeten og fødselen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er myndighetene i den svenske kommunen Tanum som har ansvaret for den lille jentebabyen etter at hun ble funnet etterlatt i skogen. Det er bestemt at jenta skal plasseres i fosterhjem, og sosialsjef Rolf Eriksson sier det ikke er aktuelt å endre vedtaket:

- Nei, vi endrer ikke vår beslutning om å plassere henne i fosterhjem når hun om kort tid forlater sykehuset i Trollhättan, sier Eriksson til Expressen.

Allerede lørdag formiddag ble barnets mor avhørt av politiet. Hun benektet da ethvert kjennskap til barnet.

Faren visste ingenting

I går, fire døgn etter at hun hadde født jenta og forlatt henne i et skogholt, ringte kvinnen og hennes mann til politiet og sa at de ville komme en tur for å prate.

Politikommisær Folke Åsberg forteller at han ba mannen sette seg i rommet ved siden av, og etter en kort samtale i enerom, fortalte kvinnen alt.

Åsberg tror ikke faren visste noe om konas graviditet.

- Nei, faktisk ikke, sier Åsberg til Expressen.

Nå vil barnets foreldre likevel ha jenta tilbake. Ifølge sosialsjef Eriksson vil dette ikke bli aktuelt før sosialmyndighetene har funnet ut om foreldrene er skikket til å ta seg av jenta.

FORLATT: Den vesle jenta ble forlatt i et skogholt før helga.