SPISTE SAMMEN: Travis Rudolph spiller på Florida State Universitys amerikansk fotball-lag. Da laget var innom skolen til Leah Paskes sønn i Tallahassee, spiste de lunsj sammen. Video: CNN Vis mer

Mammaen begynte å gråte da hun så bildet av fotballspilleren og sønnen i kantina

«I dag trengte jeg ikke å bekymre meg for om han spiste alene.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Foreldre bekymrer seg vel alltid for barna sine.

Kanskje er man enda litt mer bekymret når barnet har en diagnose som autisme.

I hvertfall skrev Leah Paske et langt innlegg på Facebook etter en uventet hendelse gjorde skoledagen litt bedre for sønnen hennes, som har diagnosen autisme. Innlegget er nå plukket opp av mange medier, blant annet Time.

«Mange ganger i det siste har jeg forsøkt å huske tiden på barneskolen. Likte jeg alle lærerne mine? Husker jeg dem i det hele tatt? Hadde jeg mange venner? Satt jeg sammen med noen i kantina? Akkurat hvor slemme var barn egentlig?»

Hun forteller om flere ubehagelige hendelser hun husker og hvordan egne opplevelser gjør henne bekymret for sønnen.

«Jeg er bekymret for ham og det kan bli overveldende hvis jeg gir etter for følelsen. Iblant er jeg takknemlig for at han har autisme. Det høres kanskje ut som en forferdelig ting å si, men på en måte tror jeg det skjermer ham.»

Hun forteller at han legger ikke merke til om han ikke blir invitert i en bursdag eller må sitte alene. Men hver dag pleier hun å spørre sønnen «Var det et tidspunkt i dag du følte deg trist? Hvem spiste du lunsj med?

«Iblant er det en klassekamerat, men vanligvis er det ingen», skriver hun.

«Han er et nydelig barn som har et smil og en klem klar for alle han møter. En venn av meg sendte meg dette vakre bildet i dag, og da jeg så det sto «Travis Rudolph spiser lunsj med sønnen din», svarte jeg 'hvem er det?'»

«En amerikansk fotballspiller på FSU», svarte han, og tårene begynte å renne nedover kinnene mine. Travis Rudolph, en wide receiver på Florida State Universitys fotballag og flere andre spillere besøkte min sønns skole. Jeg vet ikke hva som gjorde at denne fantastisk snille mannen valgte å dele bord med min sønn, men jeg er veldig glad for å si at dette ikke vil bli glemt.»

Rudolph sier til Time at han bare la merke til at gutten satt alene.

- Jeg så ham til slutt. Han satt alene. Jeg hadde noe pizza og spurte om jeg kunne sette meg ned ved ham. Han sa sure, hvorfor ikke. Vi hadde en veldig hyggelig prat. Det er hjerteskjærende at han er i den situasjonen, men jeg ber for ham. Han er en fin unge, og jeg henger gjerne med ham igjen, sier Rudolph til Time.

Moren avslutter teksten med å rette en stor takk til Rudolph.

«I dag trengte jeg ikke å bekymre meg for om han spiste alene, fordi han satt overfor en som er en helt i manges øyne. Travis Rudolph, tusen, tusen takk, du gjorde denne mammaen overveldende lykkelig, og har gjort oss til fans for livet.»

Så til helga, da skal mor og sønn på fotballkamp.