MOREN HAR MELDT SEG:  Haddile (2) risikerer å bli tatt fra fosterforeldrene i Lund i Sverige og bli sendt til den biologiske moren som forlot henne 20 dager gammel. Foto: Sara Strandlund/Expressen
MOREN HAR MELDT SEG: Haddile (2) risikerer å bli tatt fra fosterforeldrene i Lund i Sverige og bli sendt til den biologiske moren som forlot henne 20 dager gammel. Foto: Sara Strandlund/ExpressenVis mer

Mammaen vil ha Haddile (2) tilbake

Underernært, mishandlet og forlatt kom hun til en svensk fosterfamilie fire måneder gammel. Nå kan hun bli sendt til moren i Algerie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Historien om to år gamle Haddile har rørt og opprørt hele Sverige. Moren hennes kom fra Sverige til Algerie for litt over to år siden.  Hun fødte datteren på et sykehus i Lund, men etter 20 dager forsvant hun sporløst.

Morens kjæreste, som ikke var den lille jentas far, tok henne til seg.  Etter fire måneder kom hun imidlertid tilbake til sykehuset i Lund.

Hun var underernært og hadde så alvorlige skader at hun holdt på å dø. Man mistenkte mannen som tok seg av henne, for mishandling.

Fosterhjem Den lille jenta vokste opp i et fosterhjem i Broby , og ble til en harmonisk jente med smittende lattere, ifølge Svt.

Fosterforeldrene fikk imidlertid i år beskjed om at Haddile skulle sendes til Frankrike — alene. Hennes biologiske mor, som viste seg å være fransk statsborger, ringte for et år siden ambassaden i Algerie og ba om å bli gjenforent med datteren.

Etter denne telefonsamtalen ble det stille igjen. Immigrasjonsmyndighetene ville likevel sende 2-åringen til Frankrike, mens de forsøkte å finne moren.

- Vi bedømmer at muligheten for å gjenforene mor og datter er størst i deres hjemland som er Frankrike, sa Magnus Rosenberg, rettslig ekspert ved Migrasjonsverket til svt.

Etter massive protester ble beslutningen omgjort. Haddile skulle få bli i Sverige mens man lette etter moren. I dag har saken tatt en dramatisk vending. En kvinne som hevder hun er Haddiles mor har tatt kontakt.

Er i Algerie Pressesjefen i Migrasjonsverket Fredrik Bengtsson bekrefter at de er blitt kontaktet av en kvinne fra Algerie som oppgir at hun er barnets mor.

Kvinnen hadde sett bilder av 2-åringen på nettet og ønsker å gjenforenes med datteren.

Kvinnen skal ha forsøkt å ta kontakt med Sveriges ambassade i Algerie, men ble ikke trodd her.

- Om det hun sier er riktig, vet jeg ikke, sier Fredrik Bengtsson til Expressen. Dette vil nå bli undersøkt.

Hvis kvinnen er den hun utgir seg for vil Haddile etter all sannsynlighet blir sent til moren i Algerie.