Mammas eneste håp

GODE (Dagbladet): Yazid (2) er det eneste barnet Abdilnoor har igjen. Hungersnøden i det sørlige Etiopia har tatt hennes to andre barn. Og da tørken satte inn, stakk mannen av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Abdilnoors historie er den samme for nær sagt alle mødrene på sykehuset i Gode og på matstasjonene utenfor byen. Tre år uten regn har gjort ørkenlandskapet rundt distriktshovedstaden i Ogaden til en gravplass med små graver for små barn.

- For seks måneder siden døde de siste dyrene våre. Vi hadde ikke melk og ikke noe å selge for å kjøpe korn. Vi sultet i huset vårt. Jeg hadde tre barn. Nå har jeg bare Yazid, forteller Abdilnoor.

Det bor 3,7 millioner mennesker i Ogaden. Regjeringen i Etiopia anslår at 1,3 millioner av dem er alvorlig underernært og dødstruet.

Håpets vandring

Mannen til Abdilnoor stakk av. Mer sier hun ikke. Selv la hun ut på vandring inn til Gode i håp om å få noen matrasjoner. I begynnelsen var det ikke mat å få i byen, men for tre uker siden startet hjelpesendinger å komme i stor skala inn i området.

- Nå får vi mat, men jeg er redd. Yazid er svak og syk.

Gode er blitt en håpets oase. Her kommer det mat, og de gode nyhetene spres fort til nomadene som lever i ørkenen. Kvinnene tar med seg sine barn og legger ut på milelang vandring i håp om å komme inn på en av de to matstasjonene i Gode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer