Mammas gripende brev til Maria Amelie

Her er morens hjerteskjærende brev til datteren, forlatt i det foreldrene i all hast flyktet fra sitt skjulested natt til lørdag.

SÅR HILSEN: Her sitter kvinnen som har tatt seg av Maria Amalies foreldre mens de har levd i skjul et sted i Norge siden 2003. I hånda holder hun et brev Marias mor skrev til sin datter fredag kveld. Bildet er tatt foran senga som foreldrene sov i natt til fredag. Tannbørsten og en bok om Jesus ligger igjen...
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SÅR HILSEN: Her sitter kvinnen som har tatt seg av Maria Amalies foreldre mens de har levd i skjul et sted i Norge siden 2003. I hånda holder hun et brev Marias mor skrev til sin datter fredag kveld. Bildet er tatt foran senga som foreldrene sov i natt til fredag. Tannbørsten og en bok om Jesus ligger igjen... Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et hemmelig sted på Østlandet møter Dagbladet kvinnen som siden 2003 har hjulpet Maria Amelies foreldre med å leve skjult i Norge.

Kvinnen viser Dagbladet dobbeltsenga hvor ekteparet sov den siste natta de var her. Nå er det andre bekjente som har overtatt ansvaret med å skjule dem. Alt som er igjen er morens tannbørste, et par eiendeler - og et brev.

- Dyp skyldfølelse Brevet skrev Marias mamma til sin datter i all hast fredag kveld. «Hei min lille jente! Jeg vet ikke hva jeg kan trøste deg med!!! Du er her i verden for å gjennomføre noe stort, uansett hva du driver med. Du skal være fornøyd i hvert fall med en ting: Debatten er skapt. Jeg håper at forandringen kommer, skriver moren.

- Foreldrene preges av dyp skyldfølelse og sorg for den situasjonen datteren befinner seg i, sier kvinnen til Dagbladet.

- Det moren sa til meg før hun reiste videre var: «Det er vår skyld at Maria måtte flykte til Norge. Det er vår skyld at vi ødela passene våre. Det er vår skyld at hun har måttet leve i skjul. Det er vår skyld at hun aldri har kunnet si hvem hun er. I dette har Maria alltid vært uskyldig», sier kvinnen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer