Mammas siste forsøk

ARENDAL (Dagbladet): Viggo Kristiansens mor sier hun så sønnen snakke i mobilen utenfor kjøkkenvinduet samtidig som Lena og Stine Sofie skal ha blitt drept i Baneheia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette har hun ikke sagt før nå. Opplysningen stemmer ikke overens med utskrifter fra Viggo Kristiansens mobiltelefon.

- Jeg vet bare at jeg hørte stemmen hans utenfor i sjutida. Jeg gikk i vinduet for å se om han pratet med noen eller hva han drev med. Han er jo ikke akkurat lavmælt. Da jeg så ut, gikk han og pratet i mobiltelefonen, forklarte moren i retten i går.

Påtalemyndigheten mener at drapene i Baneheia ble begått mellom klokka 19.00 og 20.00 den 19. mai for snart to år siden. I politiavhør har Viggo Kristiansens mor forklart at hun mener hun så Viggo og Jan Helge Andersen sammen utenfor huset rundt klokka 19.00 samme kveld.

- Jeg beklager, men det kan jeg ikke huske, sa hun.

Smilte til moren

Da moren kom inn i rettssalen, så sønnen opp og smilte.

På spørsmål fra Kristiansens forsvarer forklarte moren seg både om mobbing, raserianfall og sønnens MBD-diagnose.

Da hun ble konfrontert med de nye opplysningene, var hun gang på gang sikker på at hun hadde forklart det samme til politiet.

- Jeg er hundre prosent sikker på at jeg sa dette med telefonsamtalen i avhør, sa hun.

Men ifølge utskrifter fra Viggo Kristiansens mobiltelefon stemmer ikke morens opplysninger. Mellom klokka 15.13 og 20.19 drapskvelden er det ikke registrert noen samtaler på Kristiansens mobiltelefon - bare tekstmeldinger. Den andre mobilen hans var ikke i bruk. Klokka 15.13 ringte Viggo Kristiansen til Jan Helge Andersen, og drøye fem timer seinere ringte han en kamerat for å høre om han ville komme nedom en tur. Dette mener påtalemyndigheten var et forsøk på å skaffe seg alibi.

Fikk klem

Viggo Kristiansens mor forklarte at hun så sønnen og Andersen sitte på trappa med to kamerater seinere på kvelden.

Hun forklarte også at hun og mannen hvilte middag mens Viggo skal ha forstyrret dem med å løpe inn og ut av huset.

I første pause gikk Viggo Kristiansen rett bort til moren sin og ga henne en klem, til tross for at en politibetjent forsøkte å holde ham igjen.

- Vi konstaterer at det er en ny opplysning du kommer med, sa aktor.

I avhør har moren sagt at det kunne være ønsketenkning at hun så sønnen i samme tidsrom som drapene skjedde. Det innrømmet hun også i retten i går.

MENER HUN SÅ SØNNEN: Viggo Kristiansens mor (51) prøvde å gi sønnen alibi da hun inntok vitneboksen i Arendal går. Men på spørsmål fra aktor innrømmet hun at det kunne være ønsketenkning at hun så sønnen hjemme klokka 19.00 drapskvelden.